Domaća filmska priča na repertoaru Vilinog Grada

Anđela Janjić 2019.
Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad u periodu od 18. do 25. septembra naći će se tri filmska osvarenja: Ad Astra, Priča o igračkama i Pijavice.

Foto: www.imdb.com

Pijavice je mala hebrejska priča s kraja 20.veka na području Balkana, u Srbiji. Glavni junak je poznati književnik Petar Mirić, koji je iz patriotskih razloga bio deo tajne službe. Sada želi da se vrati normalnom životu. To je nemoguća misija jer svi koji su u njegovom okruženju pripadaju nekome. Bilo kakav beg nije moguć. U glavnim ulogama Nikola Đuričko, Lazar Ristovski, Iva Mihalić, Marijana Jaković i Toni Mihajlovski. Režiju potpisuje Dragan Marinković.

Za ljubitelje animiranih filmova tu je Priča o igračkama. U pitanju je avantura koja počinje kada Forki, igračka koju je Boni napravila kao deo zadatka, sebe proglasi otpatkom, a ne igračkom. Međutim, kada Boni na porodično putovanje ponese celu bandu igračaka, Vudi će se naći u neočekivanoj avanturi u kojoj će ponovo sresti svoju davno izgubljenu prijateljicu Bo Pip. Posle mnogo godina koje je provela sama njen avanturistički duh i život u pokretu izmenili su njenu nežnu spoljašnjost.

Sem toga, u novom ostvarenju pod nazivom Ad Astra glavnu ulogu tumači Bred Pit kao astronaut Rok Mekbrajd, putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem koji je nestao.Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i mesto ljudi u kosmosu.

Karte su u prodaji. 

Ključne reči: kultura , film , repertoar , vilingrad , pijavice ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.