Filmovi sa Berlinala na Gete FEST-u u bioskopu Cineplexx

Sonja Stefanović 2019.
Komentari

Gete FEST pod nazivom  Posle krize održaće se u Cineplexx-u u Sali 5. Repertoar će biti prikazan u periodu od 24. do 29. oktobra.

Foto: www.sky.at

Ovogodišnja selekcija nudi izbor od 10 filmova sa Berlinala kroz koje se prožimaju tema krize u političkom, socijalnom, klimatskom, nuklearnom, ekonomskom, egzistencijalnom, emotivnom i stvaralačkom smislu. Na festivalu će biti kako debitantska ostvarenja tako i  poznata nemačka kinematografja.

Festival počinje komedijom  25km/h o razmatranju tema o životu, sa radnjom smeštenom u Švarcvaldu. Narednog dana publiku očekuju filmovi Samo obična žena, zasnovan na istinitoj priči koja se dogodila 2005. godine u Nemačkoj, o devojci koju su ubila njena braća i System crasher, dobitnik Nagrade Srebrni medved i kandidat za nagradu Oskar, koji donosi priču o devetogodišnjoj Beni, koja s neobuzdanom energijom traga za ljubavlju, bacajući u očaj sve oko sebe. Slede filmovi Melanholična devojka i Gunderman, dobitnik Nemačke flmske nagrade 2019. u šest kategorija: najbolji igrani flm, najbolja režija, najbolji scenario, najbolja glavna muška uloga, najbolja scenografija i najbolji kostim.

Film Lara donosi nam priču o Lari koja na svoj šezdeseti rođendan treba da prisustvuje najvažnijem koncertu svog sina, profesionalnog pijaniste, ali nikako ne uspeva da stupi u kontakt sa njim. Golman Trautman je istinita priča o nemačkom fudbaleru Bernu Trautmanu, koji tokom Drugog svetskog rata dospeva u britansko zarobljeništvo. Dobitnik je Bavarske filmske nagrade u kategoriji produkcije. Tu  je i film Bio sam kod kuće, dobitnik nagrade Srebrni medved na ovogodišnjem Berlinalu za najbolju režiju. Sledi Atlas koji priča o porodičnim odnosima u krajnje opasnim okolnostima. Posledenjeg dana festivala biće prikazan film Vakersdorf koji je dobitnik Nemačke flmske nagrade u 2019. godini.

Cena ulaznice za projekcije filmova Gete FEST-a iznosi 150 dinara.

Ključne reči: kultura , Gete Fest , bioskop cineplexx , repertoar , berlinski festival 2019 , film ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.