Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Čista hemija

Emilija Mirčić 29.10.2019. Komentari

Šta biste uradili kada biste otkrili tajnu hemijsku formulu koja vam može promeniti život iz korena? Da li biste stavili svoj život na kocku i rizikovali sve, ili pak nastavili da živite normalnim životom bez straha? Loša hemija (Breaking bad) je američka televizijska serija emitovana od 2008. do 2013. godine. Režiser je Vins Giligen, koji je ovim ostvarenjem uspeo da osvoji mnoga srca.

Foto: www.insider.com

Radnja se odvija u gradu Albukerkiju, u Novom Meksiku, i prati život Voltera Vajta (Brajan Krenston), profesora hemije koji otkriva da boluje od raka pluća. Da bi uspeo da isplati troškove lečenja i da bi izdržavao svoju trudnu suprugu i sina koji boluje od cerebralne paralize, odlučuje da zajedno sa svojim nekadašnjim učenikom Džesijem (Aron Pol) proizvodi i prodaje matamfetamin. Međutim, oni nailaze na različite probleme sa distributerima i dilerima, suočavaju se sa lažima i tajnama.

Kako im se posao sve više širi, novom formulom započinju proizvodnju takozvanog plavog meta, koji je potražnja velikih i vladajućih dilera. Volter zbog toga dobija nadimak Hajzenberg. Ali porastom proizvodnje metamfetamina raste i broj neprijatelja. Volter i Džesi pod stalnim su pritiskom policije, naročito Uprave za suzbijanje narkotika, čiji je najbolji policajac Volterov šurak Henk Šrejder (Din Noris). 

Serija je proglašena za jednu od najboljih serija svih vremena. Osvojila je sedam Emi nagrada za program u udarnom terminu. Brajan Krenston proglašen je za najboljeg glumca u dramskoj seriji, dok je Aron Pol odneo dve nagrade za najboljeg sporednog glumca. Takođe, Krenston je bio nominovan za Zlatni globus

ČISTA HEMIJA,preporuka nedelje,serija,BREAKING BAD,kultura,preporuka serije,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.