Kad ubijanje postane umetnost

Aleksa Anđelić 2018.
Komentari

Roman Skulptor Gregorija Funara okupira pažnju čitalaca poput krimi filmova ili serija, upoznajući ih sa umom psihopate koji ubija zbog umetnosti, ali i sa Mikelanđelovim delom.  

Foto: Aleksa Anđelić

Radnja romana prati doktorku Keti Hildebrant, istoričarku umetnosti, i specijalnog FBI agenta Sema Markama, koji pokušavaju da razreše slučajeve serijskog ubice. Prva skulptura posvećena je doktorki Hildebrant, koja veoma dobro poznaje Mikelanđelov rad. Dok Keti i Sem pokušavaju da uđu u trag ubici, novinari mu dodeljuju naziv Skulptor. Istražujući slučaj uvideli su da je upravo dr Hildebrant savršena meta Skulptora. Poglavlja naizmenično prate dr Hildebrant, detektiva Markama, ali i samog Skulptora.

Čitaocima se kroz poglavlja o Skulptoru daje uvid u njegov život, način na koji odabira žrtve, proces pretvaranja njihovih tela u skulpture, kao i u razloge svega toga. Ono što je karakteristično za njega je to što pažljivo bira svaku svoju žrtvu, od kojih pravi replike Mikelanđelovih najpoznatijih dela. Samo je on u stanju da prenese njihovu pravu lepotu i natera ljude da cene njegov dar.

Gregori Funaro rođen je u državi Rod Ajlend. Radi kao profesor na Univerzitetu Istočna Karolina. Ljubitelj je istorije i umetnosti, ali i nosilac crnog pojasa u karateu. Trenutno živi u okolini Rolija, u Severnoj Karolini, sa svojom suprugom Anđelom.

Ključne reči: preporuka nedelje , kultura , roman , skulptor , gregori funaro ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.