Roman o Londonu u Narodnom pozorištu

Emilija Kostić 2019.
Komentari

Predstava Roman o Londonu, rađena po delu Miloša Crnjanskog, održaće se 10. novembra u Narodnom pozorištu. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Foto: www.facebook.com/events/910539102661265/

Predstava govori o poziciji emigranta u stranoj sredini, o razlozima za selidbu i emotivnoj, duhovnoj i egzistencijalnoj borbi koju vodi sa sobom i sa drugima osoba naterana na život van svoje zemlje. Kako kažu ogranizatori, ideja koja je u osnovi ovog dela je ta da ma koliko uslovi života bili surovi, razarajući po golu egzistenciju i po duševno zdravlje, čovek može i mora da zadrži dostojanstvo i pravičnost spram sveta u kojem živi i ljubav prema ljudima uopšte, najdaljem koliko i najbližem. To se prema njihovim rečima posebno odnosi na ljubav prema sopstvenoj zemlji, koja ne zavisi od njenog političkog uređenja, a ne znači ni mržnju prema drugim zemljama. Ostati nepokolebljivo objektivan, odmeren, protivan svakom revanšizmu, mržnji i nasilju u odnosu na svoj narod, ali i na druge narode, ostati nepotkupljiv i kada si gladan, ne izdajući ni za jotu uverenja svog srca i logičnog uma neophodno je da bi život, koji je u svojoj pojavnosti nemilosrdno promenljiv, imao trajni, neuništivi smisao, svoju kičmu, koja je nesalomiva. Komad je nastao u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta i BEO ART-a, čiju režiju potpisuje Ana Đorđević. Likove glume Milan Marić, Milica Zarić, Branko Cvejić, Ivana Nikolić, Ljubinka Klarić, Srđan Dedić, Aleksandar Vučković i Milan Čučilović.

Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

Ključne reči: kultura , narodno pozorište , predstava , roman o londonu , beogradsko dramsko pozoriste , Beo Art , miloš crnjanski ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.