Da li verujete u slučajnost ili se sve dešava sa razlogom?

Aleksa Anđelić 2018.
Komentari

Biblioteka mrtvih je izvanredan roman Glena Kupera. Odlična je preporuka za sve ljubitelje misterije i avanture koji žele da otkriju tajnu sakrivenu vekovima.

Foto: Aleksa Anđelić

Na ostrvu Vajt, u mračnom srednjem veku, rodio se sedmi sin sedmoga sina, koji je prema verovanjima rođen sa posebnim darom. No, predanje ne govori da li će dar biti od Boga ili će doći iz mračnih dubina pakla. Monasi ga prihvataju i sakrivaju dečaka i njegovu tajnu duboko ispod manastira. Koristeći svoj dar, sakriven u podrumu, dečak izgrađuje biblioteku mrtvih. Dečakova biblioteka sadrži knjige u kojima se nalaze datumi rođenja i smrti svih ljudi koji su živeli, koji žive i koji će živeti.

Biblioteka je otkrivena nakon Drugog svetskog rata. Britanske vlasti traže pomoć od Amerike, koja preuzima stvar u svoje ruke i gradi Zonu 51. U Njujorku je ubijeno devet ljudi, devet potpunih stranaca. Oni nemaju ništa zajedničko. Ništa ih ne povezuje osim ručno naslikane razglednice sa motivom mrtvačkog kovčega i datuma koji najavljuje njihovu smrt. FBI dodeljuje slučaj problematičnom agentu Vilu Pajperu. On, zajedno sa Nensi Lipinks, uz pomoć koje vodi istragu, pokušava da pronađe ubicu Sudnjeg dana i spreči dalje zločine.

Neke zločine nikada ne treba rešiti, neke tajne nikada ne treba otkriti.

Ključne reči: glen kuper , biblioteka mrtvih , roman , kultura , preporuka nedelje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.