Jami Distrikt u Narodnom pozorištu

Anastasija Arvai 2019.
Komentari

Predstava Bitef teatra, Jami Distrikt, biće  izvedena u Narodnom pozorištu 7. novembra. Početak je zakazan za 20 časova.

 

Foto: Kyle Head

Jami Distrikt je pozorišna predstava koja se u formi lažnog dokumentarca bavi problemom nacije i nacionalnog identiteta u savremenom − postmodernom društvu. U izmišljenom selu Jamena koje se nalazi na tromeđi Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine otkriveno je najstarije paleolitsko naselje koje pomera saznanja o postanku čovečanstva stotinama hiljada godina unazad. Sve tri države pokušavaju da prisvoje teritoriju, što pokreće rat u koji se uključuju sve svetske sile, a naposletku praistorija Jamena biva uništena. Ovo mesto postaje disktrikt u koji transnacionalne kompanije ulažu novac, a preživeli starosedeoci postaju glumci, koji će pred turistima izigravati drevne Jamence. Kako ističu organizatori predstave, Jami Distrikt pokazuje koliko su nacionalne podele besmislene i razmatra dominaciju transnacionalnih kompanija u 21. veku. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, tekst je napisala Minja Bogavac dok je za muziku zadužen bend Vrooom. U predstavi igraju Isidora Simijonović, Nina Nešković i Vanja Nenadić.

Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 600 dinara.

Ključne reči: kultura , predstava , narodno pozorište , Niš , jami distrikt , kokan mladenović , minja bogavac , nacija , nacionalnost ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.