Modom do osvete

Aleksa Anđelić 2018.
Komentari

Film Krojačica, australijske rediteljke Džoselin Murhaus, rađen je po istoimenom romanu Rozali Hem i govori o ljubavi i osveti, kao i o ljudskoj prevrtljivosti. Glavna junakinja ove drame je Kejt Vinslet.

www.new.com.au

Radnja filma smeštena je u Australiji pedesetih godina prošlog veka. Nakon što je provela dvadeset i pet godina radeći u elitnoj pariskoj modnoj kući, Mirtli Danadž se vraća u rodni grad iz kog je proterana pod imenom Tili. Cilj njenog povratka je da se brine o bolesnoj majci, ispravi nepravdu koja joj je učinjena, otkrije tajnu koja ju je proganjala svih tih godina, ali i da se osveti svima zbog kojih je patila. Naoružana najnovijim modelima iz Pariza, Tili pretvara žene iz ruralnog Dangatara u prave dame. U međuvremenu, u gradu u kom je svi mrze, ona otpočinje ljubavnu vezu sa Tedijem, čiji lik tumači Lijam Hemsvort.

Džoselin Murhaus je australijska rediteljka. Režirala je filmove kao što su Poslušaj svoje srceDokaz i Prokleto nasleđe. Udata je za reditelja Paula Džona Hogana. Dobitnica je brojnih filmskih nagrada.

Ključne reči: kultura , preporuka nedelje , film , krojačica , kejt vinslet , the dressmaker ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.