Nova horor priča Stivena Kinga u Vilinom Gradu

Sonja Stefanović 2019.
Komentari

Na repertoaru Vilinog Grada u periodu od 7. do 13. novembra naći će se tri nova filmska ostvarenja − Bitka za Midvej, Le man 66: Slavna 24 časa i Dr Sleep.

Foto: www.cinemablend.com

Bitka za Midvej je epski prikaz bitke koja je počela 4. aprila 1942. godine, kada je ostvarena odlučujuća pobeda SAD-a protiv Japana za vreme Drugog svetskog rata. Tokom četverodnevne borbe u vazduhu i na moru, brojčano nadjačana vojska SAD-a uspela je da uništi četiri japanska nosača aviona i izgubi samo jedan svoj, Jorktaun. Japanska mornarica do tada je bila nepobediva. Uloge tumače Mendi Mur, Luk Evans i Patrik Vilson, a režiju potpisuje Roland Emerih.

Neki od dobitnika nagrade Oskar glumci su u filmu Le man 66: Slavna 24 sata. U pitanju je istinita priča o vezi između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Met Dejmon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Kristian Bejl). Oni su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom šezdesetih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstva Francuske u Le Manu − Ferarija.

Stiven King je 2013. godine javnosti predstavio roman Doctor Sleep i objasnio da je reč o nastavku kultne priče The Shining (Isijavanje) koju je proslavio Džek Nikolson 1980. godine u istoimenom filmu kultnog reditelja Stenlija Kjubrika. Doktor Sleep, odnosno dečak Deni Torens iz Isijavanja, u ovom je filmu četrdesetogodišnjak koji pati od istih demona alkoholizma i nasilja koji su opsedali i njegovog oca. Torens počinje da koristi svoj dar kako bi komunicirao s umirućima, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upozna mladu devojku koja ima iste moći. U glavnim ulogama su Rebeka Ferguson, Evan Mekgregor i Džejkob Tremblej.

Cena karte za 2D projekciju je 280 dinara, dok je cena karte za 3D projekciju 390 dinara.

Ključne reči: kultura , repertoar , vilin grad , bioskop , dr sleep , bitka za midvej , film , Le man 66: Slavna 24 časa , stiven king ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.