Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvara se izložba Likovne kolonije Sićevo

Emilija Kostić 12.11.2019. Komentari

Izložba Likovne kolonije Sićevo 2019. biće otvorena 14. novembra u Paviljonu Tvrđave i trajaće do 5. decembra. Otvaranje je zakazano za 19 sati.

Foto: makingamark.blogspot.com

Na izložbi će biti prikazani radovi jedanaest učesnika ovogodišnje Likovne kolonije koja je održana u Sićevu u periodu od 1. do 10. septembra. Prema rečima organizatora, fokus je stavljen na direktan odnos čoveka i prirodnog okruženja, prošlosti i sadašnjosti, ukazujući na neophodnost međusobne komunikacije, te su time učesnici obogatili Fond likovne kolonije Sićevo za ukupno 23 dela. Ovogodišnji saziv predstavlja odabir Saveta likovne kolonije Sićevo, čiji je predsednik Akad, slikar i magistar grafike iz Niša Miodrag Daja Anđelković. Učesnici Kolonije su Nikola Vukosavljević, Aleksandar Cvetković, Milica Rakić, Mihaela Ivanova, Boris Eremić, Biljana Keković, Đusepe Gonela, Pavle Popović, Milena Tošić, Vukašin Stanković i Vladica Ristić.

Likovnu koloniju Sićevo formirala je poznata slikarka Nadežda Petrović zajedno sa svojim kolegama Jakopičem, Groharom, Veselom, Vučetićem i Meštrovićem 1905. godine. U radu Kolonije je do sada učestvovalo 504 umetnika koji su ostavili ukupno 919 dela.

kultura,izlozba,otvaranje,sićevo 2019,Likovna kolonija,umetnost,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.