Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Nina Janković: „Realna priča” je topao film prepun emocija

Jovan Živković 16.11.2019. Komentari

Specijalna projekcija filma Realna priča održana je u bioskopu Cineplexx 15. novembra. Projekciji su prisustvovali glavni glumci − Gordan Kičić i Nina Janković.

Foto: Anastasija Arvai

Film govori o mladom bračnom paru Veljku (Gordan Kičić) i Jadranki (Nina Janković) i njihovoj ćerki Vidi koja odbija da govori. Priča najviše prati Veljka i njegove pokušaje da se ostvari u glumačkim vodama. Osim problema na poslu, polako počinju da isplivavaju i problemi u porodici, koji se pre svega tiču Veljkovog odnosa sa suprugom i njegove posvećenosti porodici. U toj džungli problema on pokušava da pronađe sebe. Realna priča dočarava poslovni i privatni život jednog glumca, ali i deteta zarobljenog u telu odraslog čoveka, koje svoje polomljene igračke gura pod krevet. Film uspeva da u isto vreme bude surov, topao i komičan.

Nakon projekcije, na bini su se pojavili reditelj, producent i glumac Gordan Kičić, kome je ovo rediteljski prvenac, i glumica Nina Janković, koji su se zahvalili publici na dolasku. Publika je imala priliku i da se fotografiše sa njima. Nina Janković je za Studentski dnevni list govorila o samom filmu, domaćoj kinematografiji i svojim daljim planovima. 

Kakvi su Vaši utisci o filmu?

Nina: Ovo je jedan topao film prepun emocija. Film zaista vredi pogledati i sigurna sam da svako nakon gledanja narednih dana misliti o njemu.

Kako ste zadovoljni reakcijom publike?

Nina: Reakcija publike je fenomenalna. Iskreno, nije da nisam očekivala ovakvu reakciju, ali ona je čak prevazišla sva moja očekivanja.

Koliko je Realna priča zaista realna?

Nina: Ovo je najrealnija priča koju sam gledala.

Da li na ovaj film treba da gledamo kao na komediju?

Nina: Ovo je drama sa elementima komedije. Svakako, ima dosta smeha. Međutim, film je topao i prvenstveno je drama.

U vezi sa likom kojeg tumačite: koliko je zdravo gurati stvari pod tepih?

Nina: Nije zdravo uopšte. Razgovor je rešenje za sve probleme, a naročito za probleme ovog tipa.

Kada smo već kod uloge, kako ste se Vi pronašli u njoj i koliko je ona bila zahtevna?

Nina: Dosta sam radila sa Gordanom kao rediteljem, jer je on tačno znao šta želi od Jadranke i u kom pravcu treba da ide taj lik. Mislim da smo napravili odličan kompromis − da Jadranka bude žena sa gomilom problema koje ne ume da reši na najbolji način.

 75464362 530607311093637 54316845074743296 n

Nina Janković u razgovoru za SDL; Foto: Anastasija Arvai

Kakvo je trenutno stanje kinematografije u Srbiji?

Nina: Dosta je bolje nego prethodnih godina. 

S obzirom na to da na našim malim ekranima dominiraju serije, kakva je budućnost srpskog filma?

Nina: Filmovi su bili aktuelniji do pre nekoliko godina, a sada smo počeli da pratimo svetske trendove, te su serije trenutno popularnije. Mnogo zavisi i od filma, ali mislim da smo narod koji će rado ići u bioskop ili pozorište.

Da li biste izdvojili nekog favorita iz domaće produkcije u poslednjih nekoliko godina?

Nina: Upravo bih Realnu priču izdvojila, jer mi se čini da je to najlepši i najtopliji film koji sam gledala u poslednjih nekoliko godina, a i zato što mi je malo previše forsiranja mafije i kriminala u filmovima.

Koji Vam je omiljeni film u kome ste igrali?

Nina: To su dva filma − Montevideo i Realna priča.

Pomenuli ste pozorište. Stiče se utisak da je ono zapostavljeno u odnosu na film. Ima li u tome istine?

Nina: Ne bih baš rekla da je zapostavljeno. Postoje neke predstave koje traju već deset godina, koje su i dalje gledane i za koje verujem da će biti gledane makar još toliko. Naravno, neke predstave se ugase posle mesec dana, ali to zavisi i od kvaliteta.

Da li ste imali ili imate ambicija da glumite u inostranstvu?

Nina: Porodila sam se prošle godine i sada sam malo više okrenuta porodici, tako da ne planiram inostranu karijeru. Bila sam u Rusiji na nekoliko kastinga na kojima sam ušla u uži krug, ali sam ostala trudna i na kraju nisam ni otišla do kraja. Smatram da glumačke sposobnosti mogu najbolje da se iskažu na svom jeziku. Na maternjem jeziku smo najiskreniji i najtačniji. Možda se i desi nekada da glumim u inostranstvu, ali za sada nemam takve planove.

Koliko je teško uskladiti privatni i poslovni život i kako Vi to postižete?

Nina: Teško je, ali mora da postoji dobra organizacija.

Da li osim glume imate neke hobije?

Nina: Ne stižem da imam hobije.

Koje savete biste dali mlađim kolegama i šta je bitnije − talenat ili rad?

NinaI rad i talenat su bitni. Prvenstveno, rad na sebi, a onda da se borite, da ne odustajete, da gledate dobre serije, dobre filmove i da umete da prepoznate kvalitet.

Da li ste Vi zadovoljni svojim životom? To je pitanje iz filma koje baš privlači pažnju.

Nina: Jesam. 

Da li trenutno radite na nekom projektu i kakvi su Vam dalji planovi?

Nina: Trenutno se posvećujem radu u pozorištu. Imali ste priliku da me gledate u filmu Vojna akademija, a uskoro će biti i serija. Tu je i Realna priča, a sa emitovanjem će uskoro početi četvrti nastavak serije Ubice mog oca. Mislim da je to sasvim dovoljno.

film,cineplexx,realna priča,gordan kičić,nina janković,kultura,intervju,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.