Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Lutajuća srca za kraj Festivala dokumentarnog filma i muzike

Dragan Jevremović 25.11.2019. Komentari

Završno veče Festivala dokumentarnog filma i muzike City Fest održano je 24. novembra u Domu Vojske. Festival je zatvoren dodelom nagrada i koncertom niške grupe Lutajuća srca koja je proslavila 50 godina postojanja. 

Foto: Stefan Milkić

U revijalnom delu direktor i osnivač festivala Oliver Paunović uručio je reditelju Slađanu Stojanoviću, autoru filma Trifun bombaš priznanje City Fest-a. Ovaj film publika je mogla pogledati na početku večeri. Takođe, priznanje  je uručeno članovima grupe Lutajuća srca. Među nagrađenima našli su se i direktor Kancelarije za mlade Grada Niša Stevan Živković, novinarka Niških vesti Violeta Milićević i voditeljka Festivala Maja Vodeničarski. Publika, koja je u potpunosti ispunila salu Doma Vojske, imala je priliku da čuje vanvremenske hitove Lutajućih srca, kao što suPutnik, Jefimija, Poslednje jutro i drugi. Osim toga, članovi ovog sastava vodili su publiku kroz anegdote i istoriju benda.

Prikazan je i dokumentarni film Obećanje reditelja Željka Mitrovića, a u zavšnom delu večeri projektovan je i film Lutajuća srca − arhiv emocija, koji govori o počecima benda, ali i o vremenu kada su bili na vrhuncu slave. Osim članova benda u filmu se pojavljuju i mnoge druge poznate ličnosti iz sveta muzike. Reditelj filma je Vladimir Ristić. Cilj Festivala bio je, pre svega, edukacija mlađih generacija na zabavan način, kao i upoznavanje sa kulturom i tradicijom grada.

city fest,Kancelarija za mlade,lutajuca srca,Dom vojske,kultura,muyika,nastup,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.