Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Povratak doktora Dulitla u Vilinom Gradu

Jovan Živković 6.1.2020. Komentari

Na repertoaru Vilinog Grada od 9. do 15. januara naći će se četiri filma. U pitanju su ostvarenja Dulitl, Lepo doba, 1917. i Misija Arktik.

Foto: www.scifimoviepage.com

Film Dulitl prati priču istoimenog doktora. Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, Dr Džon Dulitl, poznati doktor i veterinar, povlači se iza zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se upusti u avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost u susretima sa starim neprijateljima i otkrivanju čudesnih stvorenja. Ovog knjiškog lika ekranizovaće Robert Dauni Džunior, najpoznatiji po ulozi Tonija Starka (Ajronmena). Svoje glasove u ovom filmu pozajmili su Selena Gomez, Antonio Banderas, Ema Votson, Tom Holand i mnogi drugi. 

Lepo doba u fokus priče stavlja Viktora, muškarca u šezdesetim godinama života kome se svet okreće naopačke sve dok mu Antoan, preduzetnik u usponu, ne ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave. Koristeći mešavinu pozorišnih trikova i prikaz prošlih događaja, Antoanova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po sopstvenom izboru. Viktor odlučuje da se vrati četrdeset godina unazad i ponovo proživi najlepšu nedelju u svom životu, kada je upoznao ljubav svog života. Glavnu ulogu igra Danijel Auteli, a sem njega pojaviće se Gilam Kanet, Doria Triler i Feni Ardant.

Za ljubitelje ratne drame tu je ostvarenje 1917. Priča prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći na neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, među kojima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez prikazao je realne scene borbi i užasa rata. Glumačka ekipa koju je odabrao čine: Džordž Makaj, Din-Čarls Čapmen, Mark Strong i ostali. Film je nedavno nagrađen i Zlatnim globusom. 

Misija Arktik je animirani film norveške produkcije. Arktička lisica Svifti radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog − arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vredan uloge, tajno zapoveda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na tom putu naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Otom, koji ima mehaničke noge i komanduje lojalnoj vojsci neobično uljudnih sledbenika. Glasove pozajmljuju Džeremi Rajner (Klint Barton iz Osvetnika), Džejms Franko Alek Baldvin.

Cena karte za 2D projekcije je 290 dinara, dok je cena za 3D projekcije 430 dinara.

 

 

kultura,vilin grad,bioskop,film,filmovi,doktor dulitl,1917,lepo doba,misija artik,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.