Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Ratna drama koja je dobila Zlatni globus na platnu Cineplexx-a

Sonja Stefanović 9.1.2020. Komentari

Na repertoaru Cineplexx-a za period od 9. do 15. januara naći će se četiri nova naslova, Dulitl, Invazija, Misija Arktik i 1917. 

Foto: www.cineplexx.rs

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, režirao je priču o Prvom svetskom ratu pod nazivom 1917. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Film je nagrađen Zlatnim globusom za najbolji film u kategoriji drame. Uloge tumače: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch i Richard Madden.

Robert Dauni Džunior oživeo je književni lik u obradi priče o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama u filmu Dulitl. Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, Dr Džon Dulitl, doktor i veterinar, povlači se iza zidina Dulitl dvorca sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u avanturu do ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok će se susretati sa starim neprijateljima i otkrivati čudesna stvorenja. U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Majkl Šin i Džim Brodbent, a glasove su pozajmili:  Marion Kotijar, Franses de la Tur, Rejf Fajns, Selena Gomez, Tom Holand i Krejg Robinson.

Ruski blokbaster Invazija istražuje tajnu čovečanstva, a fantastična stvarnost samo pogoršava istragu. Postoji jedan način da se pobedi. Bitno je ostati čovek. Prošle su tri godine od pada vanzemaljskog broda. Katastrofa koja se desila, promenila je život devojčice iz Čertanova, ali i pogled stanovnika na kompletan univerzum. Čini se da je ovo bio najveći test za čovečanstvo. Ono čega ljudi još uvek nisu svesni jeste da će uskoro doživeti novi susret. 

U sinhronizovanoj Misiji Arktik arktička lisica Svifti radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog, arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vredan uloge, tajno zapoveda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Otom, koji ima mehaničke noge i komanduje lojalnoj vojsci neobično uljudnih sledbenika. 

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 350 dinara, dok za filmove u 3D projekciji iznosi 470 dinara.

kultura,film,nedeljni repertoar,cineplexx,1917,dulitl,invazija,misija arktik,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.