„Pavaroti” stiže na platno Vilinog Grada

Sonja Stefanović 2020.
Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad od 30. januara do 5. februara naći će se novi naslovi: Pavaroti, Pravo na prigovor, Okretaj zavrtnja, AsimetrijaFrka i Ptice grabljivice.

Foto: www.classiccinemas.com.au

Autorski tim koji je snimio dokumentarni film Godine Bitlmanije (The Beatles Eight Days A Week – The Touring Years), snimio je i film Pavaroti koji otkriva osobu koja je približila ljudima operu. Luciano Pavaroti posvetio je svoj život muzici i svoj glas svetu. Ovaj dokumentarni film sadrži istorijske koncerte i intimne intervje uključujući nikada do sada viđene snimke i Dolby Atmos tehnologiju. Režiju potpisuje Ron HowardsPravo na prigovor govori o mladom advokatu Brajanu Stivensonu (Džordan). Nakon završenog Harvarda, umesto elitnih advokatskih kancelarija bira povratak u Alabamu gde uz pomoć lokalne advokatice Ešli (Larson) radi na slučajevima osuđenika na smrt i onih koji nemaju mogućnosti da plate advokata. Prvi slučaj kojim se Stivenson pozabavio bio je slučaj Voltera Mekmilana, tamnoputog muškarca iz američke države Alabama koji je 1988. godine osuđen na smrt zbog ubistva osamnaestodišnje devojke, iako je postojalo na desetine svedoka koji su ga u vreme ubistva videli na događaju organizovanom od strane lokalne crkve.

Okretaj zavrtnja otpočinje svoju radnju onda kada nova dadilja Kejt dolazi na seosko imanje u Mejnu kako bi vodila brigu o dvoje dece, Flori i Majlsu, koji su nedavno ostali siročad. Ubrzo uviđa da je ponašanje dece neobično, kao i to da se u kući događaju čudne pojave. Kejt odlazi u zabranjeni deo kuće gde probudi mračne sile koje opsednu decu. Glavne uloge tumče: Mackenzie Davis, Finn Wolfhard i  Brooklynn Prince.

Asimetrija prati dečaka i devojčicu koji provode zajedno poslednje dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo. Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu. Dok ona istražuje grad koji je napustila kao dete, on neobjašnjivo oseća da je poznaje od ranije. Žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima. Priče ova tri para se prepliću. Uloge tumače Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj i drugi.

Frka je akciona priča o psu koji mora da nauči kako da preživi na ulici, kao i svaki drugi pas. Otkako je bio štene, Frka živi lagodnim životom. Živeo je u velikoj vili, jeo sočne odreske, spavao na finijoj posteljini i živeo životom o kakvom pas može samo da sanja. Kada ostane bez vlasnika, Frka se nađe sam na ulici, daleko od svoje kuće. U sinhronizaciji su učestvovali Boki Milivojević, Ivana Popović, Peđa Damjanović, Stevan Pjale i drugi.  U filmu Ptice grabljivice radnja se odvija oko grupe heroina i negativki DC-jevog univerzuma, a glavna zvezda je Margot Robi kao Harli Kvin. Harli Kvin predvodi svoju jaku žensku ekipu koju čine: Jurnee Smollett-Bell kao Black Canary, Mary Elizabeth Winstead kao Huntress, Rosie Pere kao Renee Montoya i mlada debitantkinja Ella Jay Basco kao Cassandra Cain.

Cena karte za 2D projekcije je 290 dinara, dok je cena za 3D projekcije 430 dinara.

Ključne reči: kultura , film , bioskop , repertoar , frka , pavaroti , okretaj zavrtnja , pravo na prigovor , vilin grad , grabljivice ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.