Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dan zaljubljenih uz anime u Labeerint-u

Jovan Živković 12.2.2020. Komentari

Udruženje Taka obeležiće Dan zaljubljenih projekcijom anime filmova u Labeerint-u 16. februara. Filmovi koji će se prikazivati su Bašta reči i Šapat srca, a početak je zakazan za 20 časova.

Foto: www.theglimpse.com

Bašta reči je priča o neobičnoj vezi dvoje različitih ljudi. Takao je srednjoškolac koji beži sa časova i želi da se bavi dizajnom obuće, dok je Jukino starija žena koja nerado govori o svojoj prošlosti. Njih dvoje se sastaju u jednom vrtu samo po kišnim danima i lagano se otvaraju jedno drugom. Kako vreme prolazi, Takao i Jukino su sve bliži, ali kišna sezona u Japanu polako se primiče kraju. Reditelj ovog filma je Makoto Šinkai, poznat po svom prvom ostvarenju pod nazivom Glas daleke zvezde.

Šapat srca je film čija radnja prati Šizuki, devojčicu čiji dani letnjeg raspusta prolaze melanholično. Jednom prilikom ona uočava običnu mačku kako se vozi u vozu. Znatiželjna, odlučuje da je prati. To je dovodi do misterioznog Seiđia, dečaka koji prati svoje snove. Režiju ovog filma potpisuje Hajao Mijazaki, autor ostvarenja Začarani grad, koji je osvojio Oskara za najbolji animirani film 2003. godine. 

Cena karte je 100 dinara, uz jedno kupljeno piće. Rezervacije su moguće na Fejsbuk stranici Udruženja Taka.

kultura,dan zaljubljenih,anime,udruženje taka,Japan,bašta reči,šapat srca,LABEERINT,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.