Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Ekranizovana priča „Marica i Ivica” u Vilinom Gradu

Sonja Stefanović 20.2.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad u periodu od 20. do 26. februara naći će se četiri nova naslova: Marica i Ivica, Portret dame u vatri, Zov divljine i Patrolne šape: Priprema, pozor, spašavaj.

Foto: www.cinoche.com

Marica i Ivica ovog puta nije bajka već horor fantazija. U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natera da napuste vlastiti dom i krenu u šumu u potrazi za hranom. Nakon nekoliko dana lutanja, oni nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mestom za spavanje, te im se to učini kao idealno mesto za odmor. Ubrzo počinju da primećuju čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi oko svega što se oko njih događa, mračne tajne počinju izbijati na površinu. Glumačku ekipu čine Sophia Lillis, Jessica De GouwAlice Krige i drugi.

Radnja filma Portret dame u vatri odigrava se u Francuskoj 1770. godine. Slikarki Marien naručen je svadbeni portret mlade devojke Eloiz koja se udaje protiv svoje volje. Marien mora da je naslika bez njenog znanja. Posmatra je tokom dana kako bi je tajno naslikala. Uloge tumače Noémie Merlant, Valeria Golino, Adèle Haenel, Luàna Bajrami i Armande Boulanger.

640x360 portrait of a lady on fireFoto: www.landmarkcinemas.com

Od studija 20th Century Fox stiže priča Zov divljine zasnovana na istoimenom romanu, a u kojoj upoznajemo Baka, psa velikog srca čiji se do skoro savršeni život okreće naglavačke. Odjednom ga sele iz njegovog doma u Kaliforniji i odvode u divljine Aljaske u vreme Zlatne groznice s kraja 19. veka. Kao novajlija zaposlen u ekipi pasa koji vuku sanke za dostavljanje pošte, Bak doživljava avanturu života. Glavnu ulogu tumači Harrison Ford, a režiju potpisuje Chris Sanders.

U novom animiranom filmu Patrolne šape: priprema, pozor, spašavaj štenci se upuštaju u nove avanture. Kada gradonačelnik i njegova rođaka kidnapuju sve vozače koji učestvuju na trci, zadatak ovih kučića postaje da učine sve što je u njihovoj moći kako bi sačuvali ceo Zaliv avantura. Režiser je Charles E. Bastien, a glasove u sinhronizovanoj verziji pozjamili su Marija Stokić, Milena Živanović, Nikola Todorović i Jovana Čurović.

Cena karte za 2D projekcije je 290 dinara, dok je cena za 3D projekcije 430 dinara.

kultura,film,repertoar,vilin grad,marica i ivica,zov divljine,portret dame u vatri,Patrolne šape,bioskop,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.