Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Na pragu Svetosavskog sajma knjiga

Sonja Stefanović 23.2.2020. Komentari

Ovogodišnji Svetosavski sajam knjiga biće otvoren 28. februara u 18 časova u Oficirskom domu. Posetioci će moći da prate program od 10 do 20 časova, sve do 6. marta.

Foto: www.unsplash.com

Vule Žurić, dobitnik nagrade Stevan Sremac za najbolju knjigu proze na srpskom jeziku u 2018. godini, otvoriće 16. Svetosavski sajam knjiga, koji organizuje Medivest KT. U nastavku prve večeri biće održana promocija njegovog književnog rada. Sledećeg dana od 17 časova Aleksadar Mojašević će predstaviti knjigu pod nazivom Pobeda razuma, a u 18 časova počeće promocija knjige Slaviše Pavlovića pod nazivom Nema šanse da ne uspem. Tog dana od 19 časova biće najavljeno izdanje knjige Srbi u tajnim arhivama Vatikana autora Gorana Šarića.

Za 1. mart najavljeno je predstavljanje knjige Prelet Kaje Nikolić Stojanović u 17 časova i predstavljanje dela Milorada Doderovića pod nazivom Sedma sila bez krila u 16 časova. Iste večeri od 19 časova Violeta Jović predstaviće knjigu Dume za svaki D’N. Idućeg dana u 18 časova biće održana promocija Udruženja književnika Vranja, a u 19 časova počeće poetsko veče koje će voditi Biljana Stanojević, a gde će učestvovati Vojkan Milenković, Tatjana Živanović i Bratislav Petrović. Dodela nagrada biće održana 3. marta od 17 časova, a u 18 časova posetioce očekuje predstavljanje knjige Teodorin prsten Vanje Bulića.

Zoran Petković će 4. marta predstaviti monografiju Merak u 16:30 časova, a program će biti nastavljen u 18 časova, kada će Nele Karajlić predstaviti roman Solunska 28. Poslednjeg dana u 17 časova Boško S. Prokić predstaviće knjigu Dobrič, u 18 časova počeće predstavljanje dela Vulkan autora Stojana Prokopovića, dok će u 19 časova promocijom knjige Drugi sat Milene Jović biti zatvoren ovogodišnji program.

Kako navode organizatori, na Sajmu će biti prisutni izdavači iz cele Srbije. Takođe, uz promociju domaćih strip autora, biće organizovane i radionice stripa. Ljubitelji književnosti moći će do početka Sajma da se uključe u emisije nekih regionalnih medija koje će biti posvećene Sajmu. Na taj način će se pokloniti više od 300 knjiga. Slušaoci i gledaoci koji dobiju knjige na poklon moći će da ih preuzmu na štandu izdavača čiju su knjigu dobili

Cena ulaznice će biti 50 dinara i na većem broju štandova ulaznica će moći da se iskoristi kao dodatni popust za knjige koje koštaju više od 500 dinara.

kultura,svetosavski sajam knjiga,Vule Žurić,program,vanja bulic,Niš,Oficirski dom,knjiga,promocija,otvaranje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.