Predstava „Upotreba čoveka” u Narodnom pozorištu

Emilija Kostić 2020.
Komentari

Predstava Upotreba čoveka biće odigrana 1. marta u Narodnom pozorištu. Početak predstave zakazan je za 20 časova.

Foto: Narodno pozorište Niš

Upotreba čoveka je priča o svetu kojim je zavladala verska, rasna i politička netrpeljivost. Ljudi se nadaju da nacizam neće stići do miroljubivog Novog Sada i da Evropa i svet neće dozvoliti njegovo širenje, te ne preduzimaju ništa, iako im sve govori da treba bežati i spašavati se. Sigurni su da razum uvek na kraju nadvlada. Glavna junakinja je Vera Korner, devojka iz bogate trgovačke jevrejske porodice, koja je iz gospodskog novosadskog života deportovana u Aušvic 1943. godine.

Delo je prvi put obrađeno kao pozorišni komad, u režiji Borisa Liješevića i po tekstu Aleksandra Tišme. U pitanju je koprodukcija Novog Tvrđava teatra, Grad teatra Budve, Novosadskog pozorišta i East West Centra iz Sarajeva. Uloge igraju Emina Elor, Jugoslav Krajnov, Predrag Marjanović, Draginja Voganjac, Aljoša Điđić, Danilo Milanović i Dušan Vukašinović.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 500 dinara.

Ključne reči: kultura , predstava , narodno pozoriste nis , aleksandar tišma , upotreba čoveka , boris liješević , novi tvrđava teatar , Grad teatar budva , east west centar sarajevo ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.