Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Priča o Ričardu Džuelu u Vilinom Gradu

Sonja Stefanović 5.3.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad u periodu od 5. do 11. marta naći će se četiri nova naslova: Otac, Ričard Džuel, Nevidljivi čovek i Napred.

Foto: www.variety.com

Ričard Džuel herojski je spasao hiljade života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni dnevni list je objavio tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio heroj zaštitnik. Stvari su tada počele da se odvijaju neverovatnom brzinom, a stručnjaci su počeli da proučavaju Džuela i zaključili da on zaista odgovara psihološkom profilu teroriste koji se traži. Džuel se za to vreme povukao u kuću svoje majke. Ričard Džuel je oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI uništili život. Režiser je Klint Istvud, a uloge tumače Sem RokvelKejti BejtsDžon Hem i drugi.

Radnja animiranog filma Napred smeštena je u svetu fantazije i prati dva brata vilenjaka, koji se upuštaju u avanturu kako bi otkrili da li i dalje postoji magija. U sinhronizaciji su učestvovali Vladan Ilić, Nikola Todorović, Vesna Stanković i drugi, a režiser je Den Skenlon.

onward 2020 movie iphone wallpaper ilikewallpaper com 200Film Napred; Foto: www.ilikewallpaper.net

Otac je film Srdana Golubovića o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, iz protesta, dostojanstva i očaja, postaje heroj. U ulozi oca Nikole našao se Goran Bogdan, dok su ostale uloge pripale Borisu Isakoviću, Nadi ŠarginNikoli Rakočeviću, Ljubomiru Bandoviću i drugima.

Nevidljivi čovek je horor triler u kome glavnu ulogu tumači Emilija Mos. Sesilija Kes je zarobljena u nasilnoj vezi sa bogatim i briljantnim naučnikom koji je kontroliše. Ona jednom prilikom beži u gluvu noć kako bi se sakrila. U tome joj pomažu sestra, prijatelj iz detinjstva i njegova ćerka. Uskoro, Sesilija dobija vest o samoubistvu bivšeg dečka koji ju je zlostavljao i shvata da joj je ostavio ogromnu količinu bogatstva, ali počinje da sumnja da je njegova smrt prevara. Uslediće niz jezivih slučajnosti, a Sesilija će očajnički pokušati da dokaže da je proganja neko koga niko ne može da vidi. Režiju ovog horor trilera potpisuje Lei Venel.

Cena karte za 2D projekcije je 290 dinara, dok je cena za 3D projekcije 430 dinara.

kultura,vilin grad,bioskop,repertoar,film,NEVIDLJIVI ČOVEK,otac,RIČARD DŽUEL,naped,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.