Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Zemlja misterija i avantura

Emilija Kostić 21.9.2020. Komentari

Lavkraftova zemlja (Lovecraft Country) je američka horor serija iz 2020. goidne reditelja Miše Grina. Priča je zasnovana na istoimenom romanu Meta Rafa inspirisanom delima pisca Hauarda Filipsa Lavkrafta. Ova serija predstavlja ostvarenje košmarnih snova ljubitelja misterije i avanutre sa elementima monstruoznih stvorenja.

Foto: screenrant.com

Radnja prati Atikusa, mladog vojnog veterana, koji obožava knjige naučne fantastike. Nakon što se vrati iz Drugog svetskog rata, njegova porodica biva uvučena u misteriju prepunu magije i tajnih sekti u Americi pedesetih godina. Uvodna scena je refleksija svega što će se dogoditi u epizodama koje slede. Koliko god uvrnut bio početak, on je možda najbolji pokazatelj da li želite da nastavite dalje.

Kostimi, rekviziti i kompletna scenografija su poprilično autentično odrađeni. Govor tela i ponašanje glumaca na sceni je prirodo i gotovo izvanredno. Nesumljivo je da likovi izazivaju puno osećanja, tako da je nemoguće ne osećati empatiju i ne zavoleti ih. Pojedine epizode radnjom odvode u neočekivano, a na gledaocima je da odluče da li je to dobra ili loša stvar. Kompozicija serije ume da bude poprilično konfuzna, s obzirom da se radi o pričama u pričama. U ne baš najboljem svetlu prikazane su računarski generisane slike stvorenja ali to ne bi trbalo da predstavlja veliki problem, osim nekim ljubiteljima ili dobrim poznavaocima.

Prva epizoda emitovana je 16. avgusta ove godine i za sada ima ukupno šest objavljenih epizoda, a svaka od njih je u trajanju od jednog časa. Još uvek nije poznato da li će produkcijska kuća HBO nakon završene prve sezone raditi i drugu.

kultura,preporuka serije,Lavkraftova zemlja,horor,misterija,drama,Miša Grin,Met Raf,Hauard Filips Lavkraft,HBO,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.