Izložba „Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi” u Narodnoj biblioteci

Emilija Kostić 2020.
Komentari

Izložba pod nazivom Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi autorke Nataše Bulatović biće postavljena u Ruskom kutku Narodne biblioteke Stevan Sremac. Otvaranje je zakazano za 11. jun u 12 časova. 

Foto: www.pexels.com

Izložba sadrži 30 dvojezičnih plakata digitalne štampe. Plakati prikazuju raznovrsno prevodilačko, štamparsko, kritičarsko, pozorišno, društveno i kulturno delovanje Srba krajem 19. i tokom 20. veka. Deo izložbe posvećen je odnosima Tolstoja i Dostojevskog sa srpskim narodom. Posetioci će biti u mogućnosti da vide razne privatne prepiske pisaca sa pojedinim Srbima, tekstove o srpskom i slovenskom pitanju, kao i junake njihovih dela i potomke koji su na određeni način vezani za Srbiju. 

Nataša Bulatović diplomirala je na smeru Srpska književnost i jezik Filološkog fakulteta u Beogradu. Od 2009. godine radi u Biblioteci grada Beograda kao urednik programskih aktivnosti na Odeljenju za kulturne programe, a od 2018. godine kao bibliotekar za rad sa korisnicima u Odeljenju Vuk Karadžić na Novom Beogradu, kao i u Biblioteci ruske literature Sergej Mihalkov kao koordninator rusko-srpske kulturne saradnje. Izložbom Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi učestvovala je na Danima srpske kulture u Moskvi i Sankt Peterburgu 2011. godine. 

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: kultura , izlozba , tolstoj i dostojevski u srpskoj kulturi , narodno biblioteka stevan sremac , nataša bulatović , Niš , tolstoj , dostojevski ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.