Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Projekcije francuskih filmova u Niškom kulturnom centru

Emilija Kostić 28.9.2020. Komentari

U okviru „Francuskog filmskog karavana” Francuski institut i Niški kulturni centar organizovaće projekcije francuskih filmova u periodu od 29. septembra do 2. oktobra. U tom periodu će se svakog dana od 19 časova prikazivati po jedan film u prostorijama Niškog kulturnog centra.

Foto: pixabay.com

Prvog dana prikazivaće se film Pulen u kome se mladi političar Arno Žores igrom slučaja pridružuje timu koji vodi izbornu kampanju jednog predsedničkog kandidata. Anjes Karadžić ga ne štedeći uči taktici vođenja kampanje i uz nju Žores svedoči brojnim igrama i rivalitetima između članova tima, da bi i u njemu samom porasla velika želja za beskrupuloznim penjanjem na lestvici moći. Drugog dana publici će biti prikazan film Lepotica i lepoticaDvadesetogodišnja Margo upoznaje četrdesetpetogodišnju Margo i deluje kao da je reč o jednoj istoj osobi.

Na filmskom platnu će se 1. oktobra naći film Lice anđela koji prati Marlen, mladu i neodgovornu ženu koja živi sama sa svojom osmogodišnjom ćerkom. Jedne noći, nakon što je upoznala mladića u klubu, odlučuje da ode ostavljajući ćerku prepuštenu samoj sebi. Poslednjeg dana prikazivaće se film Veliki umovi. Četrdesetogodišnji profesor književnosti Fransoa Fuko radi u pariskoj gimnaziji Anri IV. Splet okolnosti primorao ga je da prihvati premeštaj u predgrađe Pariza, u školu koja ima veoma lošu reputaciju.

Projekcije će se odvijati u skladu sa merama zaštite i socijalnog distanciranja. Nošenje maske je obavezno.

kultura,niški kulturni centar,francuski institut,Projekcije filmova,francuski filmovi,Pulen,Lepotica i lepotica,Lice anđela,Veliki umovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.