Dva sata za ljubav

Jovana Kovačević 2020.
Komentari

Šta biste uradili kada bi vam voljena osoba rekla da su vaši sastanci mogući samo između pet i sedam časova po podne? Upravo to prikazuje film američkog režisera Viktora Levina Od 5 do 7 (5 to 7) iz 2014. godine.

Foto: www.rogerebert.com

Pred takvim problemom našao se glavni lik Brajan Blum kada je upoznao onu za koju je mislio da je žena njegovog života. Arijel Pjerpont za njega je naizgled savršena žena – prefinjena, elegantna, izuzetne lepote i upečatljivog karaktera. Njena jedina mana je što je udata.

Zabranjena ljubav, neverstvo i strast, teme koje su uvek intrigantne u romantičnom fimu Od 5 do 7, stapaju se u priču koja će mnoge navesti na razmišljanje. Strastvena veza između dvoje naizgled potpuno različitih ljudi nekima bi mogla izgledati kao mnoge druge usputne romanse. Međutim, pored Arijelinih strogih uslova, koji podrazumevaju sastanke samo tokom dva kratka sata, kada je slobodna od porodičnih i drugih obaveza, par uživa u pravoj vezi punoj iskrenih osećanja. Dok bi u nekoj drugoj ljubavnoj priči dvoje zaljubljenih pobegli od starog, pokvarenog muža i živeli srećno do kraja života pijući vino u nekom italijanskom gradiću, u ovom filmu stvari nisu tako crno-bele. Arijelin muž je gospodin u pravom smislu te reči, brižan muž i otac, koji i dalje gaji osećanja prema svojoj ženi, kao i ona prema njemu.

5 to 7 movie

Arijel i Brajan u hotelskoj sobi, Foto: teaser-trailer.com

Prikaz ljubavi, braka i veza u ovom filmu podstiče na preispitivanje onoga što mnogi smatraju opštevažećim. Onako kako se Brajan našao u situaciji kakvu nije očekivao tako i gledaoci bivaju uvučeni u priču, sa neizvesnošću očekujući njeno razrešenje. Da li je ljubav isključiva i nepromenljiva, ili ipak malo fluidnija? Koliko je izdržljiva? Mogu li se voleti dve osobe u isto vreme? Kakav je osećaj podneti činjenicu da osoba koju voliš nije tvoja u potpunosti?

Mnogi sa nestrpljenjem čekaju rasplet uz već odabranu stranu, ali potrebno je da se u gledanje ovog filma upuste otvorenog uma, spremni da razmislite i o onome što je možda neobično. Bez obzira na to kakav se kraj preferira, Od 5 do 7 neće nikog ostaviti ravnodušnim.

Ključne reči: kultura , preporuka , film , Od 5 do 7 , 5 to 7 , romantika , ljubavni film , ljubav , viktor levin ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.