Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Vladimir Gvojić: Drago mi je što organizatori nisu prekinuli tradiciju dugu 55 godina

Anđela Stajkov 16.10.2020. Komentari

Poslednje večeri ,,55. Filmskih susreta” dodeljivane su nagrade, među kojima je i „Car Konstantin” koju je dobio glumac Vladimir Gvojić za ulogu u filmu „Jedan sasvim normaln dečko A.S (25)”. Po drugi put na ovom Festivalu nagrada je pripala glumcu koji nije završio glumačku akademiju, a pre njega to je bio Pavle Vuisić. Vladimir je za Studentski dnevni list govorio o svojim utiscima, kao i o svojoj ulozi. 

Foto: Anđela Stajkov

Film prati Saleta koji zajedno sa svojim ortakom Andrejem jedne večeri pljačka menjačnicu. Međutim, akcija polazi po zlu i oni spletom okolnosti završavaju u stanu studentkinje iz Poljske, koja postaje njihov talac. Scenario filma je inspirisan istinitim događajem od pre nekoliko godina, a napisala ga je rediteljka Milena Grujić.

Kako ste se snašli u ovoj ulozi?

Vladimir: Uloga mi nije odgovarala nimalo, sa njom nemam nikakve veze. Kažu da glumcima najviše odgovara kada rade nešto eksremno slično njima ili ekstremno različito. U tom smislu ovaj lik bi spadao u ekstremno daleko meni. Trudim se da budem fin momak, a lik koji sam tumačio je izabrao da na jedan veoma čudan način reši svoj problem. Što se tiče uloge, u glavi mi je bilo samo da ona treba da bude realna. Osećao sam veliku simpatiju prema čoveku koji treba da prevaziđe neke životne događaje na nivou na kom se većina nas nikada ne bi usudila. U tom smislu jedini moj cilj bio je da to bude realno i ljudski prema čoveku koji više nije živ.

Do sada ste dva puta bili na Filmskim susretima, kakvi su Vaši utisci sa ovogodišnjih?

Vladimir: Da, do sada sam bio dva puta na Filmskim susretima i smatram da je to najlepši festival na svetu, ponajviše za glumce. S obzirom na to da smo svi bili uslovljeni okolnostima u kojima trenutno živimo drago mi je što su organizacija Festivala i grad Niš uspeli da ne prekinu tradiciju koja traje već 55 godina.

Foto: Anđela Stakov

Kakav je osećaj primiti nagradu Car Konstantin?

Vladimir: Osećaj je sraman, jer nema teorije da sam mogao da zaslužim ovu nagradu u odnosu na ljude koji su izgradili moj karakter, moj odnos prema životu, prema filmu i moju strukovnu umešnost. Imam tu čast da uzmem nagradu koju su pre mene dobila imena kao što su pre svega Pavle Vuisić, Bata Živojinović, Dragan Nikolić i drugi. To su uglavnom glumci kojima sam se divio u životu. Mnogo glumaca je na mene ostavilo veoma veliki utisak. 

Mislite li da će Vam baš ovaj film biti odskočna daska za dalju karijeru?

Vladimir: Ovo je moj prvi dugometražni film u kojem tumačim glavnu ulgu. Uživam u svemu što je film već pružio i možda će još pružiti. Sada kada sam dobio jednu nagradu koju je zaista teško opisati rečima, za jednog mladog glumca koji je pritom i filmofil, meni je bitno da nivo, za koji sam se trudio da ga se držim sve ovo vreme, održim i dalje.

Koji su Vaši dalji planovi?

Vladimir: Trenutno snimam seriju Nečista krv, a van toga nadam se da ću imati ponuda i prilika za neke dobre projekte.

Car Konstantin,nagrada,filmski susreti,intervju,kultura,vladimir gvojić,jedan sasvim normalan dečko as (25),

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.