Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Stan 32” na repertoaru bioskopa Vilin Grad

Emilija Kostić 29.10.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad u periodu od 29. oktobra do 4. novembra naći će se četri nova naslova: „Stan 32”, „Čistilište”, „Vikend sa ćaletom” i „Gloria Mundi”. Takođe, bioskop će organizovati i Noć veštica 31. oktobra i 1. novembra. 

Foto: www.ganiveta.com

Stan 32 svoju radnju smešta krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Porodica Olmedo kupuje stan 32 u ulici Manuela Malasenja, u starom delu Madrida. Napuštajući malo provincijsko mesto krenuli su put prestonice koja im nudi prosperitet i život iz snova. Ali, postoji nešto što Olmedovi ne znaju: u stanu koji su kupili – nisu sami. Neobjašnjive pojave koje ih prate u stopu uskoro će im ugroziti živote. U glavnim ulogama su Bea SeguraBegona Vargas i Ivan Markos.

Radnja filma Čistilište prati razvoj terapije pod nazivom C.L.E.A.N, koja deluje direktno na mozak pacijenta. Dr Molenar i njegova koleginica Emili Kolman garantuju emocionalno i psihološko olakšanje, iako svako od njih ima različito tumačenje terapijskih metoda - Kolman ima klinički, dok se Molenar se više oslanja na upotrebu okultnog. Kriminalistički psiholog Noa Bišop prati troje svojih pacijenata sa odeljenja za kriminal u sanatorijum, verujući da program može nanovo poboljšati život ovih mladih zatvorenika. Molenarov zlokobni plan je otvoreni obrnuti egzorcizam: pacijente želi da iskoristi kao razmenu za demonska stvorenja, koja čekaju duboko na imanju na kojem je sanatorijum izgrađen. Iako mnogi pacijenti misle da bi sve mogla biti halucinacija, Noa, uz pomoć Emili - njegove bivše učenice - mora da ostane pri zdravoj pameti i spreči Molenarov brutalni tim upravnika da pripremi dolazak zveri. Glavne uloge tumače Kostas MandilorFred Lobin i Dženi Paris.

gloria mundi

Film Gloria Mundi; Foto: cineuropa.org

Vikend sa ćaletom je tužna komedija koja govori o odnosu oca i sina. Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret, jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom na to da ga nije viđao pet godina jer je zbog malih komplikacija imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno. Osim Jezdića, u filmu se pojavljuje još nekoliko imena domaće scene, kao što su Boris MilivojevićSvetlana BojkovićKatarina RadivojevićBranko Vidaković i Miodrag Krstović. Film potpisuje Miroslav Momčilović, scenarista filmova Kad porastem biću kengurSedam i poSmrdljiva bajka...

Film Gloria Mundi prati priču Danijela koji se po izlasku iz zatvora vraća u svoju kuću u Marselju, gde se njegova ćerka Matilda upravo porodila. Matilda, koja radi pola radnog vremena u prodavnici, i njen muž Nikola, samostali taksista, bore se da sastave kraj s krajem. Situacija se pogoršava kada Nikolu napadnu drugi taksisti, njegovi suparnici. Sada je na Danijelu da traži pravdu za svoju porodicu. Rrežiju potpisuje Robert Gudigjan, a u glavnim ulogama nalaze se Žerard Mejlan, Žan-Pjer Darusin i Arien Eskarajd.

Svi posetioci bioskopa koji 31. oktobra i 1. novembra budu kupili karte mogu učestvovati na nagradnom konkursu i osvojiti vaučer od deset hiljada dinara za Najk proizvode. Karte su u prodaji na blagani bioskopa.

kultura,bioskop,vilin grad,repertoar,stan 32,čistilište,Gloria Mundi,vikend sa ćaletom,noc vestica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.