Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„The Doorman” na platnu bioskopa „Cineplexx”

Emilija Kostić 5.11.2020. Komentari

U periodu od 5. do 11. novembra na repertoaru bioskopa „Cineplexx” naći će se dva nova filmska ostvarenja, jedan prenos baleta i filmovi u okviru festivala „Slobodna zona”. U pitanju su filmovi „The Doorman” i ,,Streljcov" i balet „Romeo i Julija”.

Foto: medium.com

Akcioni tirler The Doorman prati ženu koja po povratku iz borbe počinje da radi kao portir u zgradi u Njujorku, gde se sprijatelji sa jednom porodicom. Kada banda lopova odluči da napadne tu porodicu i oduzme im sve njihove dragocenosti, ona je sve što stoji između njih. Režiju potpisuje Rjuhej Kitamura, a u glavnim ulogama nalaze se Rubi Rouz, Žan Reno i Aksel Heni.

Film Streljcov inspirisan je istinitim događajima i predstavlja biografiju fudbalera Eduarda Streljcova. Do svoje dvadesete godine Streljcov je imao sve o čemu se može sanjati − talenat, novac, slavu i ljubav. On je zvezda u usponu sovjetskog fudbala. Cela zemlja očekuje pobedu od nacionalnog tima na predstojećem Svetskom prvenstvu, gde će Streljcov da se suprotstavi velikom brazilskom fudbaleru Peleu. Međutim, neprijatelji sportiste uništavaju njegovu karijeru nekoliko dana pre nego što tim krene na događaj. Kada se čini da se njegova sportska karijera zauvek završila, Streljcov mora ponovo da uđe na teren i dokaže da je pravi šampion koji zaslužuje svačiju ljubav. Glavne uloge tumače Aleksander Petrov, Stasja Miloslavskaja i Aleksandr Jatsenko, dok se u ulozi režisera nalazi Ilja Učitelj.

idiot player

Scena iz filma Idiot player koji će otvoriti ovogodišnji festival Slobodna zona, Foto: consequenceofsound.net

Baletom Romeo i Julija Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu. Kada Kapuleti organizuju maskenbal u čast njihove ćerke Julije, Romeo Montegi i njegov prijatelj Merkucio prisustvuju inkognito zbog mržnje koja kida ove dve kuće. Romeo i Julija se ludo zaljubljuju i zbunjeni su kad shvate da pripadaju rivalskim porodicama. 

Ovogodišnji festival Slobodna zona biće održan u bioskopu Cineplexx u periodu od 5. do 10. novembra. Program će otvoriti prikazivanje filma Idiot player 5. novembra od 19 časova.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx.

kultura,cineplexx,repertoar bioskopa,The Doorman,Streljcov,romeo i julija,slobodna zona,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.