Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Beše jednom” pretpremijerno u Vilinom Gradu

Emilija Kostić 30.12.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad u periodu od 31. decembra 2020. godine do 6. januara 2021. godine pretpremijerno će se naći filmski naslov „Beše jednom”.

Foto: mamasgeeky.com

Beše jednom je fantastika američke režiserke Brende Čapman sa Anđelinom Džoli, Anom Čanselor i Dejvidom Ojelovom u glavnim ulogama. Radnja prati dvanaestogodišnjeg Dejvida, desetogodišnjeg Petara i osmogodišnju Alisu Lidlton, koji uživaju u idiličnom detinjstvu u Engleskoj krajem 19. veka. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dečiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek i Rouz. Alisa i Petar su zaljubljeni u svog starijeg brata Dejvida, koji svoju pažnju deli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svet će biti poljuljan kada Rouzina sestra Elenor, opseduta statusom, obezbedi Dejvidu mesto u Bristlmosu, prestižnom internatu, što znači da će Dejvid uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni života bez Dejvida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija

Tuga preti da slomi porodicu Lidlton. Petar i Alisa pronalaze snagu u moći svoje mašte i kreću u pravu avanturu kako bi spasili porodicu od besparice − avanturu koja ih vodi duboko u podle ulice viktorijanskog Londona, gde spoznaju neverovatna otkrića o poreklu svog oca. Ohrabren, Petar shvata da nije rešenje da postane kao njegov stariji brat i odlučuje da pobegne u večno dečaštvo na daleko ostrvo Nedođija. U međuvremenu, Alisa se upušta u svet sopstvenog stvaranja, nazvan Zemlja čuda, gde shvata da se na kraju mora vratiti u stvarnost, odrasti i napraviti sopstveni izbor, između majke i tetke. Tako se iz jedne tragične stvarnosti rađaju dve veoma različite fantastične legende: Petar Pan i Alisa u zemlji čuda.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad.

kultura,bioskop vilin grad,repertoar bioskopa,Beše jednom,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.