Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dafni Bridžerton u potrazi za ljubavlju u visokom društvu

Smiljana Vasković 26.2.2021. Komentari

„Bridžerton” je Netfliksova istorijsko-dramska serija, reditelja Krisa van Duzena i producentkinje Šonde Rejms iz 2020. godine zasnovana na serijalu romana Džulije Kvin, izazvala je pažnju gledalaca.

Foto: www.koimoi.com

Radnja je smeštena u regentsko doba londonskog visokog društva i prati živote osmoro smelih, učtivih, duhovitih, pametnih i plemenitih članova ugledne porodice Bridžerton, na njihovom raskošnom putu zamršenih pravila, koji vodi do ostvarenja različitih životnih ciljeva. Doba godine kada se predstavljaju debitantkinje okupiće sve mlade devojke, u pratnji svojih „mama”, koje svim raspoloživim sredstvima pokušavaju da ulove savršenu priliku” među gospodom iz vrha engleske elite. Vesti o plemićkim porodicama barona, vikonta, grofova, markiza, vojvoda, pa i o samoj kraljevskoj porodici, i neprestanim borbama za bogatstvo i ugled, iz prve ruke pruža nam tajnovita lejdi Viselaund, uz neizvesnost kako kod junaka tako i kod gledalaca.

Šarmantna glumačka ekipa na čelu sa Fibi Dinevor, koja tumači lik takozvane „devojke bez premca”, Dafni Bridžerton i Rege Žan Pejdžom, iliti buntovnim vojvodom od Hejstingsa, rame uz rame sa otmenom kostimografijom i bajkovitom scenografijom, oduševljava publiku širom sveta i slikom nas vraća u živopisni London. „Bridžerton” se već sada smatra vanvremenskom klasičnom dramom, koja obiluje romanitkom, ali i skandalima među prijateljima i porodicom, u potrazi za ljubavlju koja sve pobeđuje.

kultura,preporuka nedelje,preporuka serije,Bridžerton,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.