Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

U toku 8. Međunarodni festival stripa „Nifest”

Emilija Kostić 1.6.2021. Komentari

Osmi po redu Međunarodni festival stripa „Nifest” svečano je otvoren 1. juna u Paviljonu u Tvrđavi i trajaće do 3. juna.

Foto: www.unsplash.com

Pored izložbi, sastavni deo Festivala je i sajam stripskih izdavača, koji okuplja gotovo sve relevantne izdavače iz Srbije u toj oblasti, kao i neke iz susednih zemalja. Na ovim štandovima će biti izložena najnovija izdanja izdavačke produkcije i stariji, antikvarni albumi i stripovi, dok će prateće usluge biti naplaćivane. Tribinski program podrazumeva učešće istaknutih stripskih kritičara, teoretičara i istoričara, koji će prezentovati malo poznate detalje iz istorije i teorije domaćeg i stranog stripa, polemišući o tokovima razvoja devete kulture. Među gostima ovogodišnjeg Nifesta naći će se Zoran Kovačević, Saša Jovanović Fafner, Zoran Stefanović, Aleksa Gajić, Vujadin Radovanović, Igor Krstić, Dejan Stojiljković, Jovan Gvero i drugi. 

Međunarodni festival stripa Nifest je stripska manifestacija koju je udruženje ljubitelja stripa Branko Plavšić prvi put organizovalo u aprilu 2014. godine pod pokroviteljstvom Gradske opštine Pantelej i njenog tadašnjeg predsednika Srđana Savića. Nastoji da devetu umetnost približi mladim generacijama i da im pruži priliku da upoznaju mogućnosti i dostignuća stripa kao stvaralačke forme i veoma uticajnog medija masovne komunikacije.

Ulaz je slobodan.

kultura,nifest,niški kulturni centar,deveta umetnost,Međunarodni festival stripa,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.