Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Selekcija drugog pozorišnog festivala „Teatar na raskršću”

Emilija Miliev 18.7.2021. Komentari

Drugi pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću” biće održan od 7. do 14. septembra u Narodnom pozorištu. Festival će svečano biti otvoren premijernim izvođenjem predstave „Čudo Svetog Georgija” u režiji Nikole Zavišića.

Foto: unsplash.com

Odabrano je šest predstava iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske za takmičarski deo Festivala i biće prikazivane od 9. do 13. septembra. U takmičarskom delu naći će se predstave: Za sada je sve OK, Dan kada ja više nije bilo ja, Život je san, Kons: Novo doba, Pazi na prazninu i Ko je ubio Dženis Džoplin. Osim šest predstava iz regiona, publika će imati prilike da u okviru pratećeg programa pogleda još dve predstave iz Hrvatske i Severne Makedonije pod nazivom Soundtrack za film koji nije snimljen i Heroji 4.33. Na zatvaranju publika će pogledati autorski projekat Andree Gavriliju Recept za savršenstvo u nekoliko koraka koje ne vodi nikuda.

Tom prilikom će biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, za originalnu scensku muziku, za scenski pokret kao i specijalna nagrada Festivala, a pored ovih i nagrada okruglog stola kritike i nagrada žirija novinara.

kultura,festival,pozorište,predstava,TEATAR NA RASKRŠĆU,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.