Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Ljubomiru Bulajiću nagrada za najboljeg glumca od strane publike

Jovan Živković 27.8.2021. Komentari

Za najboljeg glumca 56. Filmskih susreta proglašen je Ljubomir Bulajić za glavnu ulogu u filmu „Aleksandar od Jugoslavije”. On je tu nagradu dobio na osnovu glasova publike, dok će se dodela glavnih nagrada održati večeras, pre planiranih projekcija. Pretposlednje večeri su ujedno prikazani i filmovi „Oaza” i „Vikend sa ćaletom”, nakon čijih projekcija su se glumci poklonili publici. Nenad Jezdić koji tumači glavnu ulogu u filmu „Vikend sa ćaletom” poneo je titulu glumca večeri.

Glumac šeste večeri Nenad Jezdić; Foto: Mila Stanojević

Film Ivana IkićaOaza, jeste ljubavna drama o ljudima sa posebnim potrebama u kojima su oni zaista i angažovani kao glumci. Radnja se vrti oko dve devojke iz institucije za mlade sa posebnim potrebama koje su najbolje drugarice, ali i koje su zaljubljene u istog momka. Glavne uloge pripale su Marijani Novakov, Tijani Marković i Valentinu Zenuniju. Oni su štićenici doma za decu i mlade i njihov sinoćnji izlazak pred nišku publiku izazvao je ogroman aplauz. Osim njih u filmu glumi i regionalno poznat glumac Goran Bogdan, kao i Maruša Majer. Oaza je inače svoju svetsku premijeru imala na ovogodišnjem Venecijanskom festivalu, gde je proglašena za najbolji evropski film u okviru programa Dani autora.

Vikend sa ćaletom je komedija u kojoj Nenad Jezdić igra kriminalca Kašiku koji saznaje da je teško bolestan i da mu je ostalo svega nekoliko nedelja života. Stoga, on odlučuje da provede vikend sa svojim jedanaestogodišnjim sinom koga zbog robije dugo nije video. Kašika će tako imati samo vikend da upozna sina čije su mu navike strane i proba da ga nauči nekim vrednostima ulice, dok premošćava jaz između generacije, ali i oca i sina koji dugo vremena nisu proveli zajedno. Osim Jezdića, uloge u fillmu tumače Bane Vidaković, Katarina Radivojević, Jelena Ćukić i mali Vasa Vraneš koji igra Kašikinog sina Ognjena. Režiju i scenario potpisuje Miroslav Momčilović.

Scena iz filma Vikeend sa ćaletom; Foto: Mila Stanojević

Poslednje večeri festivala prikazaće se dokumentarni film Glumčina o Zaječarcu Zoranu Radmiloviću u kome se pojavljuju Zdravko Šotra, Dušan Kovačević, Siniša Kovačević, Mira Banjac, Jelisaveta Seka Sabilić, Bogdan Diklić, Svetlana Bojković, Goran Marković i Aljoša Vučković, kao i prva epizoda serije Branilac. Pre ovih filmova biće dodeljene glavne nagrade. 

kultura,filmski susreti,Ljubomir Ljuba Bulajić,Aleksandar od Jugoslavije,oaza,vikend sa ćaletom,Nenad Jezdić,Goran Bogdan,tvrđava,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.