Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Za „Teatar na raskršću” ista pravila kao za „Filmske susrete”

Jovan Živković 6.9.2021. Komentari

Drugi pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću” održaće se od 7. do 14. septembra u Narodnom pozorištu uz iste mere koje su važile i za „Filmske susrete”. To znači da će ulaz biti omogućen samo onima koji sa sobom imaju potvrdu o vakcinaciji, urađenom PCR testu ili antigenskom testu čije je trajanje ograničeno na 48 časova. Program će početi u 19.15 časova.

Foto: Jovan Živković

Ovogodišnji repertoar Festivala činiće osam predstava iz Srbije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske i Rumunije. Festival će otvoriti predstava Čudo Svetog Georgija u koprodukciji niškog pozorišta i pozorišta iz Bugarske i Rumunije. Osim glavnog programa biće održan i prateći program u New City Hotelu, Oficirskom domu i dvorištu Banovine. U Maloj sali New City Hotela 9. septembra biće održana tribina pod nazivom Uloga i mesto pozorišta u medijskom prostoru na kojoj će govoriti novinari, stručnjaci i profesori iz oblasti medija, kao i pozorišni kritičari. Direktor pozorišta i koselektor festivala Spasoje Ž. Milovanović istakao je da tesna saradnja pozorišta i medija može pomoći i jednima i drugima.

Bez medija pozorište ne bi bilo dovoljno vidljivo, ne bi imalo svoju publiku, svoju kritiku i svoje tesno izvanpozorišno razmišljanje. Do sada se pozorište bavilo medijima i uvek imalo komentar na koji način se mediji odnose prema pozorištu, ali evo sada se pruža prilika da govorimo o tome na koji način sami mediji tretiraju pozorište u ovom trenutku ili poslednjih par godina kada živimo u vremenu apsolutne medijske dominacije. – rekao je Milovanović i uputio poziv predstavnicima medija da isprate ovu tribinu.

Za sve one koji su kupili karte, a nemaju neku od potrebnih potvrda, laboratorija Human organizovaće testiranje čija će cena iznositi 700 dinara. Nošenje maski je obavezno.

Detaljan plan i program Festivala možete pogledati u našem prethodnom tekstu.

kultura,festival,TEATAR NA RASKRŠĆU,narodno pozorište,predstava,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.