Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Istorijski spektakl u bioskopu „Cine Grand”

Jelena Todorović 13.10.2021. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Cine Grand” u periodu od 14. do 20. oktobra naći će se sledeća ostvarenja: „Poslednji dvoboj” , „Venom 2”, „Božiji čovek” i „Noć veštica ubija”.

Foto: www.alamy.com

Poslednji dvoboj je istinita priča bazirana na istorijskim podacima o legendarnom dvoboju na smrt i poslednjem legalnom duelu. Ovo ostvarenje istražuje sveprisutnu moć muškaraca, slabost pravde i snagu i hrabrost jedne žene koja je odlučna da se izbori za istinu. Glavne uloge u filmu su pripale: Metu Dejmonu, Ben Afleku i Džodi Komer

Edi Brok (Tom Hardi) i Venom pokušavaju da pronađu način kako da žive zajedno. Brok, koji je još uvek domaćin Venomu u simbiozi, ovoga puta će se upetljati u priču sa odbeglim serijskim ubicom.

U samom centru filma Božiji čovek je priča o veri i nadi. Život Nektarija Eginskog iz Grčke je obeležen progonom. Bio je sveštenik običnog naroda,a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Za razliku od njegovih verskih pretpostavljenih koje je interesovala moć, Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, a svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo. Uprkos svim naporima, tokom celog života vera u Boga mu je bila najbolja odbrana. 

Noć veštica ubija se nastavlja nekoliko minuta nakon što su Lori Stroud, njena ćerka Karen i unuka Alison ostavile maskiranog ubicu da gori u podrumu, Lori je hitno prebačena u bolnicu zbog teških povreda. Međutim, Majkl je uspeo da se oslobodi zamke i nastavlja sa svojim ritualnim krvoprolićem. Žene iz porodice Stroud pridružiće se grupi koja je preživela Majklov prvi masakr formirajuči rulju koja kreće u lov na Majkla, jednom zauvek.

Karte se mogu nabaviti na blagajni bioskopa Cine Grand ili putem sajta.

 

 

kultura,repertoar,Poslednji dvoboj,Venom 2,Božiji čovek,Noć veštica ubija,Bioskop Cine Grand,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.