Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Jelena Đukić: Svako može da izabere kojim će se moralnim vrednostima okrenuti

Andrijana Pavlović 20.1.2018. Komentari

Premijera filma Patuljci sa naslovnih strana održana je u bioskopu Cineplexx u Nišu. Goste su pozdravili reditelj i scenarista filma Milorad Milinković i glumice Jelena Đukić i Milena Radulović.  

Foto: Kristina Mitić

Nakon projekcije imali smo priliku da razgovaramo sa glumicama o njihovim ulogama, ali i samom snimanju filma. Mlada i talentovana glumica Milena Radulović otkrila nam je da je ulogu Žakline veoma rado prihvatila odmah nakon čitanja scenarija, kao i da, iako sama ne prati rijaliti programe, shvata koliko su takvi programi u našem okruženju zastupljeni putem društvenih mreža, ali se nada da njihov uticaj nije veliki na mlade ljude danas. Otkrila nam je da je saradnja glumačke ekipe na snimanju bila odlična, prvenstveno saradnja sa rediteljem Miloradom Milinkovićem, a zatim i sa glumačkim imenima kao što su Gordan Kičić i Aleksandar Radojičić. Po njenom mišljenju, izazov ne predstavlja pozorište ili snimanje filma, već je bitno kakva je uloga sama po sebi i šta ona zahteva. Za kraj, otkrila nam je da će i ova godina za nju biti radna, jer će se između ostalog posvetiti snimanju filma u Rusiji, ali i snimanju serije Pet na domaćoj sceni. Razgovarali smo i sa njenom koleginicom Jelenom Đukić, koja tumači lik Žaklinine ambiciozne majke Gordane.

Kako ste se Vi spremali za ovu ulogu?

Jelena Đukić: Kada dobijete tako dobar scenario, onda je veoma lako pristupiti poslu. Jako su lepo ispisani likovi, pa ne morate mnogo da tražite u tom nekom spoljnom okruženju. Ako me pitate konkretno da li sam gledala neki rijaliti šou, nisam, ali takve žene kao što je lik koji ja tumačim postoje u realnom životu. Ne mora da se bavi estradom, već može da bude prosto previše ambiciozna mama koja želi visoke ciljeve kada sredstvo ne opravdava cilj.

Webp.net resizeimage 1

Milena Radulović; Foto: Kristina Mitić

Po Vašem mišljenju, koliki je uticaj rijaliti programa na današnje društvo?

Jelena Đukić: Iskreno, ne znam da li je veliki uticaj, jer smatram da svako može da bira šta će gledati i slušati. Sigurno postoje ljudi koji vole da gledaju ove sadržaje, ali svako može da izabere kojim će se moralnim vrednostima okrenuti.

Možete li nam otkriti kakva je bila saradnja glumačke ekipe na snimanju filma?

Jelena Đukić: Bila je divna porodična atmosfera i kada se završi, bude teško i oseti se osećaj blage depresije, jer se vežemo svi na snimanju. Starije i iskusnije kolege su bile tu sa savetima, a mlađe kolege su poštovale starije. Sve u svemu, jedno lepo iskustvo.

Prema Vašem glumačkom iskustvu, šta predstavlja veći izazov − pozorište ili film?

Jelena Đukić: Ne znam. Moja prva ljubav je pozorište, jer se na Akadimiji više time bavimo. Potpuno su dve različite stvari, a tako bliske. Na filmu kada se upale kamere, ti moraš da se skoncentrišeš i daš sve od sebe, a u pozorištu je nekako živo, osećaš publiku i reakcije.

Kakvi su Vaši dalji poslovni planovi?

Jelena Đukić: Imam dosta planova, ne volim da puno pričam o tome, ali biće tu dosta snimanja, biće serija, a možda i film.

intervju,film,premijera,cinaplexx,patuljci sa naslovnih strana,jelena đukić,milena radulović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.