Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Najduže putovanje: Dve ljubavne priče

Kristina Mitić 21.1.2018. Komentari

Najduže putovanje (The longest ride) je američka romantična drama koja predstavlja ekranizaciju istoimenog romana Nikolasa Sparksa. Ovo je film za sve generacije koji govori o dve isprepletane ljubavne priče, istražuje izazove i beskrajne blagodeti večne ljubavi.     

www.s3.amazonaws.com

Priča počinje tako što jahač bikova Luk Kolins (Skot Istvud) biva teško ranjen jedne večeri tokom nastupa. Godinu dana nakon oporavka nastavlja da jaše i te večeri upoznaje Sofiju Danko (Brit Robertson). Ona je ljubitelj umetnosti i živi u sestrinstvu u Njujorku. Jedne noći, životi ovog mladog para ukrštaju se sa jednim starijim čovekom, koji je doživeo saobraćajnu nesreću i zaglavio se u svom automobilu. Pritrčali su da mu pomognu, a nisu mogli ni da pretpostave da će on biti taj koji će ih naučiti pravim vrednostima u životu i značenju ljubavi.

Sofija je stalno posećivala Iru Levinsona (Alan Alda), čoveka koga su spasili dok je on bio u bolnici. Tom prilikom bi iz njegove pletene kutije od pruća svaki put uzimala po jedno pismo i čitala mu. Kroz ta pisma, koja je on napisao svojoj supruzi Rut (Una Čaplin), mlada devojka je otkrivala sličnosti između svog života i onog opisanog u pismima. U njima je satkana jedna velika ljubavna priča iz 1940. godine, koja predstavlja svojevrsnu retrospektivu istorijskih, emotivnih, tragičnih, srećnih − jednom rečju životnih momenata, koji nose pečat jednog vremena, a ujedno se zbog svoje univerzalnosti mogu primeniti na svaku generaciju, na svaki par, na svaki odnos i predstavljaju jedinstvenu večnu poruku.

Uloge tumače Skot Istvud, Brit Robertson, Džek Huston, Una Čaplin, Alan Alda, Melisa Benoist, Lolita Davidovič i Gloria Reuben. Scenario je napisao Krejg Bolotin, a režiser filma je Džordž Tilman Jr. 

 Izvor: imdb

the longest ride,najduže putovanje,drama,ljubavni film,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.