Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Četrnaesti Svetosavski sajam knjiga

Marija Đorđević 27.1.2018. Komentari

Svetosavski sajam knjiga održaće se po četrnaesti put, u periodu od 1. do 8. februara, kada će Nišlije u Oficirskom domu moći da pogledaju najzanimljivija izdanja knjiga brojnih izdavačih kuća, ali i da prisustvuju knjževnim večerima izuzetnih domaćih pisaca. Sajam će u 18 časova otvoriti književnik i dobitnik NIN-ove nagrade Goran Gocić.

www.assets.signature-reads.com

Na ovogodišnjem sajmu, čiji je organizator izdavačka kuća  Medivest, biće postavljeni naslovi više od 20 izlagača, od kojih su: AKIA Mali princ, Begen Comerc, Beoknjiga, Book d.o.o., Ganeša klub, Zavod za udžbenike, JRJ d.o.o., Makibook d.o.o., Nova knjiga d.o.o., Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti a.d., Only Smiley, TIP Preporod, IKC Solaris d.o.o. Što se tiče nagrada, izdavačkim kućama će biti dodeljivane u sledećim kategorijama: za najvredniju ukupnu izdavačku produkciju, za najbolju knjigu kao izuzetan autorski i izdavački poduhvat i ostvarenje, za negovanje i afirmaciju književne tradicije Niša, za najbolje grafički oblikovanu knjigu i kolekciju, za najbolju štampanu i opremljenu knjigu ili kolekciju. Nagrada Stari Niš biće dodeljena za negovanje i afirmaciju tradicije i baštine Niša.

Nakon svečanog otvaranja, književnik Goran Gocić će od 19 časova promovisati svoj roman Poslednja stanica Britanija. Drugog dana sajma od 18 časova biće održano književno veče Biljane Stanojević, povodom 25 godina od objavljivanja prve knjige. Narednog dana, u istom terminu, Slaviša Pavlović predstaviće knjigu Ratnici crne ruke, dok će u 19 časova Minja Ilijeva predstaviti zbornik poezije na dijalektu Preobražensko pojanje. Četvrti sajamski dan rezervisan je za književno veče Milijane Sete, kada će ona od 18 časova promovisati knjigu Rasadna Kap. Petog dana sajma od 18 časova biće organizovano uručenje nagrada izdavačima, dok će u 18 i 30 početi književno veče Marka Vidojkovića, na kome će promovisati svoj roman E baš vam hvala. Marko Šelić Marčelo će narednog dana u 18 časova promovisati roman Higijena nesećanja. Poslednjeg dana sajma će Bratislav Milanović predstaviti zbirku poezije Odron svetlosti. Moderator književnih večeri biće novinar i književnik Velibor Petković.

Sajam će biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova, a cena ulaznice iznosi 50 dinara. Od ove godine posetioci će moći da kartu ubace u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u Oficirski dom, a to će im biti prilika i da osvoje knjigu.

svetosavski sajam knjiga,Oficirski dom,knjige,nagrade,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.