Da li su oči ogledalo duše?

Andrijana Pavlović 2018.
Komentari

Američki režiser i scenarista Majk Kahil stvorio je 2014. godine filmsko delo pod nazivom Poreklo očiju. Film prati priču naučnika Iana, koji sa svojom pomoćnicom Karen istražuje oči i njihove specifičnosti, kao i devojke Sofi, koju Ian slučajno upoznaje na jednoj proslavi.

www.hotstar.com

Ian veruje u dokaze i nauku, zbog čega se nikada nije zapitao u kojoj meri sudbina određuje ljudske živote i da li postoje stvari za koje nemamo materijalne dokaze. Međutim, kada se zaljubi u Sofi, menja svoj ugao gledanja. Njihova ljubavna priča postavlja mnoga pitanja, ali i na ista daje odgovore - Koliko nas oči određuju? Da li su oči povezane sa sudbinom? Da li su oči ogledalo duše? I konačno, ko je devojčica koja ima oči identične Sofinim?

Film Poreklo očiju gledaocu pruža mogućnost da kritički sagleda stvari o kojima retko kada razmišljamo. Nauka nekada ne može objasniti sve, ali može postaviti osnov za dalje razumevanje. Stvaraoci ove priče uspeli su u nameri da otvore nove životne teme, a glumci su tu nameru reprezentovali na najbolji način. Glavni glumci filma su Majkl Pit, Astrid Berges Frisbi i Brit Marling.

 

 

Ključne reči: film , poreklo ociju , kultura , preporuka nedelje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.