Teatar improvizacije obojen humanošću

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra zaigraće 7. februara u popularnoj formi improvizovanog teatra Scena bez imena. Ulaznica će biti dobrotvorni prilog, a prikupljena sredstva namenjena su lečenju sugrađanina Nenada Ristića. Početak je zakazan za 21 čas. 

Foto: SKC

Scena bez imena osmišljena je po ugledu na britansko-američki TV šou Whose Line Is It Anyway, a ono što ovu formu čini posebnom jeste što glumci direktno na sceni smišljaju tekst, na osnovu sugestija koje dobijaju od moderatora ili publike. Sam nastup sastoji se iz deset do petnaest igara, a u ovom teatru učestvuju Jelena Stanković, Petar Ščepihin, Barbara Savić, Dušan Ščepihin, Marko Rašić, Milan Stamenković, Andrija Stojković, Jovana Đorđević, Nina Aritonović i Nikola Jovanović. 

Prikupljeni prilog namenjen je ovog puta trideset petogodišnjem Nenadu Ristiću, koji boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Za Nenadovo lečenje neophodno je presađivanje matičnih ćelija na klinici u Nemačkoj. 

Ovakve interaktivne predstave Akademskog pozorišta SKC-a naći će se na repertoaru od 22. do 28. februara kada će glumci igrati za pomoć onima kojima je potrebna, a broj mesta je ograničen. Inače, Scena bez imena igrana je dva puta, a sav prikupljen dobrotvorni prilog od 15.460 dinara bio je namenjen lečenju trogodišnje Nikoline Ranđelović. 

Ključne reči: akademsko pozorište , skc , scena bez imena , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.