Andrija Kuzmanović: U emisijama treba gostovati samo onda kada ima šta da se kaže

Olivera Smiljković 2018.
Komentari

Predstava Hotel 88 odigrana je 17. februara u Domu Vojske pred mnogobrojnom, vidno raspoloženom publikom. Po završetku predstave gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila glumce Andriju Kuzmanovića, Tamaru Krcunović, Anđelu Jovanović i Vladimira Aleksića. 

Foto: Julija Marjanović

Ova humoristička predstava u režiji Staše Koprivice prati luksuzno i turbulento putovanje dva mlada bračna para, kao i neverstvo bivših supružnika među njima − Marka i Ane. Po završetku predstave imali smo priliku da razgovaramo sa Andrijom Kuzmanovićem na temu bivših ljubavi, odnosa sa njima, kao i o njegovim budućim planovima. 

U vezi sa temom predstave, u kojoj meri smatrate da bivši partneri utiču na odnose u trenutnim vezama i na čoveka generalno?

Andrija: Smatram da mnogo utiču. Sve ono što su vaši bivši partneri, negde ste to i vi. Znate kako se kaže da parovi počnu da liče jedno na drugo. To naravno zavisi i od vremenskog perioda provedenog sa nekim. Onoliko koliko nas sadašnji partneri grade kao ličnosti, toliko nas grade i bivši. Zdrav odnos sa bivšim partnerima je i naš zdrav odnos, tako da se osećate mnogo čistiji. Nema potrebe za mržnjom i ružnim rečima, kako god da se to završilo, jer tada govorite o sebi, vi ste birali tu osobu i bili sa njom. 

Koliko je bilo zahtevno prilagoditi komad Privatni život predstavi Hotel 88?

Andrija: Bilo je prilično teško jer smo mi taj komad posrbili. Nije bilo lako jer smo dosta puta izbacivali neke delove, pa ih kasnije vraćali. Mnoge stvari uopšte nisu iste, ostao je isti samo skelet. Vlada i Tamara su zajedno sa Stašom Koprivicom najviše radili na tim izmenama. Adaptaciju su završili do kraja, i svaka im čast na tome, Jelisaveta i ja smo bili ležerniji po tom pitanju.

Picture 073

Vladimir Aleksić, Tamara Krcunović i Anđela Jovanović u toku predstave Hotel 88; Foto: Julija Marjanović

 

Kako ste se prilagodili novom članu ekipe − Anđeli, s obzirom na to da je u osnovnoj postavi Jelisaveta bila u ulozi Sandre?

Andrija: Jako je nezahvalno promeniti partnera u ekipi, pogotovo kada je u pitanju predstava koju volite, a ja ovu predstavu obožavam. Teško mi je zbog toga što je meni Jelisaveta u poslu sigurno najbolja drugarica i volim da radim sa njom. Žao mi je što nije tu i što ne igramo mnoge prestave zajedno, ne samo ovu. Ipak, moram da kažem da kada je mala Anđela došla još uvek samo kao ideja, kad još uvek nije došla u predstavu, svi smo jednoglasno rekli da. Anđela je veliki radnik, odlična i talentovana glumica. Zamenila je Jelisavetu na najbolji mogući način.

Budući da je uspešno završena prva sezona serije Senke nad Balkanom, šta možemo da očekujemo od druge sezone? Koliko su Vam starije kolege pomogle da se bolje snađete u ulozi inspektora?

Andrija: Druga sezona se snima u septembru, pisci rade na scenariju. Što se tiče mog lika, biću prisutan u istoj meri, možda i više. Bilo je dosta uloga. U pozorištu sam desetak godina, možda i duže. Bilo je raznih serija u mojoj karijeri: Montevideo, Ubice moga oca, Jagodići, Žene sa dedinja, Sumnjivo lice itd. Ipak, ova uloga mi je došla u pravom trenutku. Sada za sebe smatram da sam sazreo, pokupio dosta zanata, naravno uvek može bolje. Sve imaš ako si iole pametan u tom poslovnom smislu, možeš sve da naučiš od starijih kolega. Naravno, doneseš neku svoji boju, svoj vid. Ali, mislim da je sve manje-više pokazano do sada. Imamo dosta svojih i stranih glumaca koji su nekada bili najbolje glumačke postave ikada i osvajali planetu. Tako da, ako gledaš učiš, skupljaš zanat, ubaciš nešto svog talenta − na pravom si putu. 

Ova uloga Vam je donela mnogo veću popularnost, kako je to uticalo na Vaš privatni život?

Andrija: Uloga nije nešto preterano uticala. Ja generalno nikada nisam bio čovek koji se preterano javno eksponira. Ne volim da gostujem na televiziji i u emisijama, iako su pozivi učestaliji posle serije Senke nad Balkanom. Ne volim da idem dok nemam šta da kažem, ili da gostujem samo da bi me pitali da li imam devojku ili slično, već onda kada ima minimum dve-tri stvari na kojima radim. Smatram da javne ličnosti treba da gostuju na televiziji samo onda kada imaju šta da kažu, onda bi nam program bio mnogo interesantniji i edukativniji. 

Picture 204

Andrija Kuzmanović nakon predstave Hotel 88; Foto: Julija Marjanović

Kako protekne dan jednog glumca?

Andrija: Kada ne radim, uglavnom sam kod kuće, gledam filmove, nešto pišem, čitam, ili vežbam. Ne vežbam tekstove kod kuće nikada, uvek na licu mesta. Slabo se bavim poslom kad ne radim, kad ne radim baš ne radim! 

Koji su dalji projekti u Vašoj karijeri, gde možemo da Vas gledamo?

Andrija: Radimo veliku seriju na RTS-u, zove se Jutro će promeniti sve. U njoj takođe tumačim jednog od glavnih likova − Ljubu. Ljuba je bivši rukometaš koji je došao u Beograd kako bi igrao rukomet za Partizan. Međutim, počinje da se bavi svim i svačim, osim rukometom. Serija će imati 50 ili 70 epizoda, 120 snimajućih dana. Kada završim s tim, snimamo drugu sezonu Senki

Postoji li nešto što biste želeli da podelite sa ovdašnjom publikom?

Andrija: Volim Niš!

Ključne reči: andrija kuzmanović , glumac , hotel 88 , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.