Prva Oskar revija u bioskopu Cineplexx

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Na velikom platnu bioskopa Cineplexx u periodu od 26. februara do 4. marta posetioci će imati priliku da pogledaju svoje favorite za nagradu Oskar. U okviru revije filmova nominovanih za prestižnu nagradu, u bioskopu će svakoga dana od 19 i 21:30 časova biti prikazano 14 filmova koji su u trci za ovogodišnjeg pobednika u nekoj od selekcija.

screenrant.com

Filmsko ostvarenje Giljerma del Tora Oblik vode dobio je čak 14 nominacija ove godine, na drugom mestu je ratna drama Dunkirk Kristofera Nolana sa osam nominacija, zatim film Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju, koji ima sedam nominacija, i Fantomska nit sa šest nominacija. U okviru Oskar revije biće prikazan i film Najmračniji čas, čiji je glavni glumac Gari Oldman dobio nagradu Zlatni globus za ulogu u ovom filmu i jedan je od glavnih pretendenata za Oskara, zatim drame rađene po istinitim događajima Ja, Tonja, koja prikazuje jedan od najvećih skandala u istoriji američkog sporta, i Cena života sa Kristoferom Plamerom u ulozi milijardera Džona P. Getija. Osim ovih naslova, biće prikazani i filmovi Skver, koji je dobitnik Zlatne palme na Kanskom festivalu, istorijska drama Viktorija i Abdul i Blejd Raner 2049 sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi. Na repertoaru su i Doušnik, Skrivena ljubav, Lady Bird i Beži.

Film Beži psihološki je triler u kome mladi Afroamerikanac ide u posetu porodici svoje devojke belkinje, gde će ubrzo otkriti pravi, skriveni razlog njihovog poziva. Drama iz Drugog svetskog rata Dunkirk prikazuje britansku vojsku koja se povlači iz grada Dunkirk 1940. godine. Priča prati vojnike savezničkih snaga iz Belgije, Kanade, Velike Britanije i Francuske, koji su opkoljeni od strane nemačke vojske za vreme bitke za Francusku. Glavne uloge u filmu tumače: Tom Hardi, Kilijan Merfi, Kenet Brana i Džejms Darsi. Najmračniji čas je uzbudljiva i inspirativna istinita priča koja počinje uoči Drugog svetskog rata, kada Vinston Čerčil samo nekoliko dana nakon što je imenovan za premijera Ujedinjenog Kraljevstva mora da se suoči sa jednom od svojih najturbulentnijih i najvažnijih odluka.

Radnja filma Doušnik zasnovana je na istinitim događajima i fokusirana na objavu pentagonskih dokumenata u Vašington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Glavne uloge u ovoj istorijskoj političkoj drami tumače dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije − trostruka Oskarovka Meril Stripdvostruki Oskarovac Tom Henks, dok režiju potpisuje slavni Stiven Spilberg. Viktorija i Abdul je neverovatna istinita priča o neočekivanom prijateljstvu u poznim godinama vladavine kraljice Viktorije (Džudi Denč), čiju naklonost dobija mladi službenik Abdul Karim, koji je doputovao iz Indije kako bi učestvovao na Zlatnom jubileju kraljice. Lady Bird prati život Kristin Lady Bird MekFirson (Sirša Ronan), koja je, iako to ne želi da prizna, poput svoje majke (Lori Metkalf), budući da je brižna žena koja se trudi da održi porodicu na okupu nakon što je njen otac (Trejsi Lets) ostao bez posla.

Karte su u prodaji na blagajnama Cineplexx-a, a sve informacije možete pronaći na sajtu bioskopa.

Ključne reči: oskar revija , filmovi , oskar , bioskop cineplexx , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.