Tomb Raider premijerno u bioskopu Cineplexx

Marija Đorđević 2018.
Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx za period od 8. do 14. marta nalazi se pet novih filmskih naslova – Led, Skver, Oblik vode, Izgrednici, Kuća duhova, kao i jedna premijera – Tomb Raider, koja je zakazana za 14. mart u 20 časova.

www.digitalspy.com

LED je emotivna ljubavna priča, bazirana na istinitim događajima, a govori o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju. U glavnim ulogama su Miloš Biković i ruska glumica Aglaja Tarasova. Film Skver, švedskog reditelja Rubena Ostlunda dobitnik je jednog od najvećih priznanja ove godine – Zlatne palme na Kanskom festivalu. Otkačena i na momente urnebesna satira o svetu savremene umetnosti i muzeja postavlja pitanja o podeljenosti društva uzimajući u obzir ličnu odgovornost i humanost. Oblik vode je bajkovita priča smeštena u vreme Hladnog rata u SAD, oko 1962. godine. Film prati Elajzu, koja radi u tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, a njen samotan i sputan život koji vodi menja se iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije. Oblik vode je ovogodišnji dobitnik nagrade Oskar za najbolji film, najbolju režiju, najbolju muziku i najbolju scenografiju.

Izgrednici prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda vremenom dovodi do socijalne destrukcije, pojave izgreda. Mladi studenti ne uviđaju da im se haos izazvan iz potrebe projekta uvlači u njihove živote, dok ih profesor ostavlja da se sami suoče sa posledicama. Film je rađen prema scenariju Đorđa Milosavljevića, a u režiji Dejana Zečevića. Glavne uloge tri studenta pripale su glumcima Radovanu Vujoviću, Marti Bjelici i Mladenu Sovilju, dok lik njihovog profesora tumači Svetozar Cvetković. U ostalim ulogama tu su: Predrag Ejdus, Boris Isaković, Branka Šelić, Miorljub Lešo, Milena Đorđević i Miodrag Dragićević. Film su podržali Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a i snimao se od početka decembra 2015. godine na raznim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fstory2Fthumbnail2F685612F4766af69 47bf 4e55 ba11 f7903d6aa81c

Film Oblik vode ( Shape of water); Foto: mashable.com

Film Kuća duhova donosi radnju inspirisanu stvarnom Sarom Vinčester (Helen Miren) i prikazuje ekscentričnu naslednicu bogatstva stečenog oružjem koja veruje da je progonjena dušama onih ubijenih Winchester puškom. Naime, Sara Vinčester je verovala da će ostati živa dokle god će graditi svoju kuću, a gradila ju je 38 godina. U novom nastavku filma Tomb Raider je Alisija Vikander u ulozi Lare Kroft. Ona je strastvena, samostalna devojka i ćerka ekscentričnog pustolova koji je nestao dok je ona još bila tinejdžerka. Sada, nakon sedam godina, Lara odlučuje da ostavi sve iza sebe kako bi rešila zagonetku njegovog misterioznog nestanka, a svoju potragu započinje istraživanjem poslednje lokacije na kojoj je viđen.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji je 350 dinara, dok je za filove u 3D projekciji 470 dinara. Sve informacije dostupne su na sajtu bioskopa Cineplexx

 

Ključne reči: repertoar , filmovi , bioskop cineplexx , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.