Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Obeležavanje 35 godina rada Ivane i Rikija Nedovića

Kristina Mitić 18.3.2018. Komentari

Premijerno izvođenje komedije Waj Faj, u režiji Miroljuba Nedovića Rikija, zakazano je za 3. april u Narodnom pozorištu. Ovom urnebesnom hit komedijom scene Off Teatra, koja nosi podnaslov Made in Niš 2. deo, glumci Ivana i Riki Nedović obeležavaju 35 godina profesionalnog rada. Početak je u 20 sati. 

Foto; Miroljub Nedović

Kako i sam podnaslov kaže, radnja predstave opisuje logičan nastavak života porodice Panić, koja predstavlja tipičnu srpsku, nišku porodicu današnjice. U predstavi igraju: Ivana Nedović, Snežana Petrović, Miroljub Nedović i Miroslav Jović. Kako navode u saopštenju za novinare, ovo izvođenje predstavlja dvadeset petu premijeru po redu scene Off Teatar, u sopstvenoj produkciji. Tom prilikom se ujedno i proslavlja 31 godina postojanja i rada ove scene. Naglašavaju da nisu vodili tačnu evidenciju, ali se procenjuje preko 1000 repriza, puno gostovanja u zemlji i inostranstvu (Francuska, Nemačka, Švedska). 

Likovi, smešteni u drugačijoj situaciji, dočaravaju probleme sa kojima se susrećemo. Riki ovaj komad naziva i istinitom komedijom i navodi: Danas, kada je preko 300 000 mladih otišlo van zemlje, u Srbiji ostajemo mi matori, roditelji, da sa svojom decom komuniciramo samo preko interneta − Waj Faja. Pritisnuti svojom borbom za egzistenciju, uporedo brinemo i za sopstvenu decu, koja svoj dom i porodicu zasnivaju negde tamo, u tuđem svetu. Poručuje nam da ispričano ovako, deluje kao teška drama, a, baš naprotiv, nije. Ova predstava je komedija likova, karaktera, situacije i dijaloga. Kao, uostalom, i gotovo sve predstave sa našeg repertoara, dodaje Riki.

ivana i riki

 Ivana i Riki Nedović; Foto: www.youtube.com

Priznajem! Duboko sam ogrezo u pozorište. Evo, odslužih 35 godina profesionalnog rada, od doživotne, koliko sam rebnut, iskreno izjavljuje Miroljub koji se može pohvaliti sa preko 100 odigranih uloga, radom u pozorištu mladih Treća polovina već 39 godina, sa autorstvom 36 pozorišnih komada, 34 režiranih predstava, 25 produciranih komada, 4 objavljene knjige, filmom o starom Nišu. On je idejni tvorac festivala dramskih sekcija Šta dramiš, kao i dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Dodaje: Gotovo u svim delima koja mi se stavljaju na teret, Ivana mi je bila jedini stalni saradnik, kompanjon, partner, podrška, jatak... Pa čak tvrdim, pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću, da pobrojana dela ne bi ni bila izvršena bez njenog učešća i podrške u istim. Evo... sada ću i Ivanu da cinkarim...

Glumica Ivana Nedović počela je profesionalno da se bavi glumom 1983. godine u Pozorištu lutaka, gde je odigrala više od 30 uloga, dobivši nagrade i priznanja. Već 1989. postaje deo niškog Narodnog pozorišta, gde je odigrala mnogobrojne uloge. Na sceni Off Teatra ostvarila je preko 25 dela, dok se oprobala u režiji u samostalnoj akciji Trag ljudskih zuba. Za potrebe predstava radila je i kao kostimograf. Radi i sa mladima u Trećoj polovini. Iz svega gorenavedenog zaključujem da je ona nepopravljivi pozorišni stvaralac, poručuje glumac. 

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta.

Ivana Nedović,miroljub nedović riki,Waj Faj,premijera,narodno pozoriste nis,35 godina rada,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.