Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dnevnik jednog ludaka u Domu Vojske

Jovana Živanović 29.3.2018. Komentari

Monodrama Dnevnik jednog ludaka, završni master rad glumca Dušana Matejića, biće izvedena 12. aprila u Domu Vojske. Početak je u 20 časova.

www.narodnopozoristenis.rs

Reč je o psihološko–grotesknom prikazu ludila. Junak je mali čovek, isfrustrirani, ali i zaljubljeni činovnik koji postaje ospednut bolesnom idejom o sopstvenoj veličini. Dušan Matejić je ovom predstavom želeo sam da prikaže život jednog malog, nevažnog čoveka, koji, razočaran i unesrećen, poveruje da je velik i važan. On ostvaruje svoj imaginarni svet u kome mu je lepo i u kome uživa, ali pod udarcem realnosti on iz tog nadrealnog sveta pada u svoju duboku, ličnu tragediju. Monodrama, monokomedija i monotragedija Dnevnik jednog ludaka nastala je po istoimenom romanu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. Gogolj je ovaj komad napisao 1831. godine, a objavljen je u zbirci pripovedaka Peterburške priče 1834.

Cena ulaznica je 300 dinara i iste se mogu nabaviti na blagajni Doma Vojske, Niškim Vestima i City cafe-u. Karte je moguće i rezervisati na broj 063/490-460 svakog radnog dana od 8 do 16 sati. Predstavu Dnevnik jednog ludaka organizuje City Marketing Centar.

predstava,dnevnik jednog ludaka,Dom vojske,city marketing centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.