Prijava

Detaljna pretraga

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Branka Pujić: Poverenje, tolerancija i prepuštanje su najbitniji za uspeh veze

Tijana Milenković 2.4.2018. Komentari

Predstava Čikaške perverzije odigrana je 31. marta u sali Narodnog pozorišta pred oduševljenom publikom. Glumce Dragana Jovanovića, Branku Pujić, Olgu Odanović i Igora Đorđevića gledaoci su dočekali gromoglasnim aplauzom i ispratili sa scene uz ovacije. Tokom cele predstave salom se širio smeh, a publika je do samog kraja uživala u komediji.

Foto: Aleksandra Ničić

Predstava Čikaške perverzije rađena je po motivima savremene američke drame Seksualne perverzije u Čikagu čuvenog Dejvida Memeta, a u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu premijerno je izvedena 9. marta 1993. godine u režiji Omara Abua el Ruba. Predstava govori o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarivanja, a u originalnoj postavi bili su Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Dragan Mićanović, koga su menjali Dejan Lutkić i Nebojša Glogovac (1969−2018.), a sada Igor Đorđević. Nakon predstave imali smo priliku da razgovaramo sa Brankom Pujić, koja je za Studentski dnevni list, između ostalog, govorila o predstavi, odnosima sa kolegama i ljubavi.

Čikaške perverzije se igraju već 25 godina. Šta to privlači gledaoce i u čemu je tajna uspeha predstave?

Branka: Da, da. Pa to je verovatno neka univerzalna priča o ljubavi, prijateljstvu, a isto tako i o nedostatku bliskosti i želji da se ta bliskost, sa druge strane, ipak uspostavi. Da se uspostavi ljubav, prvenstveno, ali mislim da našu publiku privlači i ta naša ljubav prema predstavi, koja se na sceni i te kako oseti, a gledaoci to umeju da prepoznaju i raduju se tome.

DSC 0061

Branka Pujić nakon predstave Čikaške perverzije; Foto: Aleksandra Ničić

Koliko često dolazi do improvizacije i kako se Vi, a i ostali glumci, snalazite u tome?

Branka: Tako je, ima puno improvizacija. Evo sada ste, recimo, videli potpuno drugačiju izvedbu predstave od prethodne. Svaki put je drugačije i svaki put je nešto novo na sceni. I to je lepo. Ponekad sve ispadne tako smešno, da ni mi sami ne možemo da se suzdržimo od smeha. Uostalom, i kolege su božanstvene. I Olga, i Gagi i Igor, svi se dobro snalazimo i uživamo u predstavi, kao i publika.

U predstavi se govori o ljubavi i prijateljstvu, ali i o preprekama sa kojima se suočavaju partneri. Koji su Vaši saveti za uspešnu vezu i brak i da li postoji takozvani recept za uspeh?

Branka: Mislim da je presudno poverenje. Poverenje, tolerancija i prepuštanje su najvažniji za uspeh svake veze, ali svakako i pored toga mora da postoji ljubav. To je suština i to je primarno u svakoj vezi i braku.

Koja Vam je omiljena uloga u karijeri i da li se u nekoj pronalazite?

Branka: Ovu ulogu volim dosta, ali moja omiljena je uloga Blanš iz drame Tramvaj zvani želja. Ali delimično se pronalazim i u ovoj ulozi Debore i ona mi je zaista jako bliska.

Koji su Vaši dalji planovi što se karijere tiče? Gde možemo da Vas gledamo?

Branka: Trebalo bi da na jesen ponovo počnemo da snimamo Sinđeliće. Osim toga, biće svakako i nešto novo, trenutno radimo na nekom projektu, uvek ima nešto novo. I naravno, nastavljamo sa izvođenjem predstava.

čikaške perverzije,narodno pozorište,branka pujić,intervju,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.