Anđelka Prpić: Treba postići istinu i verodostojnost bez obzira na to gde glumite

Julija Marjanović 2018.
Komentari

Niška publika imala je priliku da ponovo uživa u predstavi Šta me snađe, koja je odigrana 1. aprila u prepunoj sali Doma Vojske. Gledaoci su uz velike ovacije pozdravili harizmatičnu Anđelku Prpić, koja ih je definitivno oduševila ovom duhovitom monodramom.

Foto: Kristina Mitić

Ovo je priča o tridesetdvogodišnjoj bankarki Jovanki Joki Jakovljević, koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom svetu korupcije. Međutim, njena najveća dilema je: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Tekst za ovu predstavu napisao je Nebojša Romčević, a režiju je uradio glumac Branko Đurić Đuro. Anđelka je za naš list govorila koliko je zapravo teško izboriti se sa svim preprekama zarad uspeha.

S obzirom na to da je večeras po drugi put izvođenje predstave Šta me snađe, kakva su Vaša očekivanja?

Anđelka: Jedina očekivanja koja imam, imam od sebe. Gde god da igram, bilo da je prvi ili drugi put, očekujem da ću biti na visini zadatka i da ću predstaviti sebe i samu predstavu u najboljem svetlu. Takođe i da ljudima dočaram na dovoljno dobar način sve te likove koje je Nebojša Romčević napisao. Samim tim što su kupili karte i došli da gledaju predstavu, premašili su moja očekivanja u svakom smislu.

Koliko Vam je bilo teško da se pripremite za ulogu?

Anđelka: Ja sam radila već jednu monodramu za potrebu fakulteta, tako da mi nije bilo toliko strano. Međutim, ovde je tekst bio zahtevan, ali drago mi je zbog toga. Kada neko drugi bira zadatke za vas, on uvek kaže: Možeš ti to. Nevezano da li je monodrama ili ne, izazov za samog glumca je da oživi bilo koji lik. Želeli smo da uradimo lik u kome će se ljudi pronaći i ako smo u tome uspeli, ja sam zadovoljna.

Picture 052

Anđelka Prpić uoči predstave Šta me snađe; Foto: Kristina Mitić

Kako ste došli na ideju da se nakon televizijske karijere posvetite pozorišnoj?

Anđelka: Tako što sam upisala Akademiju umetnosti, koja se u suštini više bavi pozorištem, nego televizijom i filmom. Treba postići istinu i verodostojnost, bilo pred kamerama ili pred publikom i to je odluka same osobe. Imala sam priliku da me publika upozna kroz TV formate, a onda je došao red da i ja upoznam svoju publiku tako što ću igrati u predstavi i, samim tim, videću i njihove reakcije.

Jedno od glavnih dilema je da li je važnije biti posvećen braku i bračnim obavezama ili karijeri i koliko je zapravo moguće uklopiti te dve stvari. Kako se u privatnom životu Anđelka nosi sa tim?

Anđelka: Nisam imala takve situacije da moram da biram jer ni ja nisam gotovo sigurna šta bih odabrala. Ako postoje emocije koje su značajne i uzajamna ljubav, onda je mnogo lakše. Biće i loših dana, ali ne možemo da očekujemo da će sve biti bajno. Prosto mora da postoji neki balans. Čovek možda može ponekad i da predupredi te situacije kad dosta analizira okolnost u kojoj se nalazi. Naša Joka je malo naivnija i nije baš uspela da vidi te znakove pored puta.

Izraz Šta me snađe nam je svima jako poznat, budući da ga koristimo kada smo u bezizlaznim situacijama. Koje pravo značenje leži iza Jokinih Šta me snađe?

Anđelka: Ona zapravo želi prosperitet, želi da joj se dešavaju lepe stvari. Da bi mogla da živi taj život iz snova, ona je svesna da mora da plati neku cenu. Nju je snašla sopstvena ambicija, sama je upala u tu zamku i sada pokušava da se izvuče iz te situacije za koju nije bila spremna.

Kakvi su Vaši dalji planovi i projekti?

Anđelka: Počinjem da radim kviz na TV Prvoj pod nazivom Sto ljudi, sto ćudi. Zanimljiva mi je uloga jer sam zapravo ja domaćin. To nije kviz znanja, već našeg mentaliteta i naših navika. Pitanja su nam svima poznata i nema netačnih odgovora. Imamo razne ljude i super ekipu i ne sumnjam da će nam ova emisija biti odlična.

Ključne reči: šta me snađe , andjelka prpic , predstava , Dom vojske , intervju ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.