Niški SKC oduševio publiku u Beogradu

Aleksandar Đokić 2018.
Komentari

Tokom prošle nedelje je raznovrsnim programom obeležen Dan studenata Univerziteta u Beogradu. Tim povodom su gosti beogradskog SKC-a bili i talenti Studentskog kulturnog centra u Nišu, a beogradska publika mogla je da se upozna sa Psihološkim savetovalištem, da pogleda predstavu Mučenici, čuje Akademski ženski hor, prisustvuje promociji knjige poezije Zorana Pešića Sigme, kao i da uživa u odličnom niškom dzezu benda Jazz trio PMF. Pored njih, i  studenti Fakulteta umetnosti su predstavili izložbu Grafičke integracije.

Foto: Studentski kulturni centar

Šta je Psihološko savetovalište i kome je namenjeno? Kako su mladi psiholozi pomagali svojim kolegama i koji to problemi najčešće muče studente i srednjoškolce? Mladi psiholozi Filozofskog fakulteta u Nišu, koji su i deo Psihološkog savetovališta SKC-a Niš, kolegama u Beogradu dali su odgovore na ova pitanja, a kako su tamošnji studenti rekli, i podstakli ih da razgovaraju o onome što ih muči. Beogradskoj publici predstavljen je i književni portret književnika Zorana Pešića Sigme, urednika časopisa Gradina. Književno veče upotpunili su i glasovi članica Akademskog ženskog hora niškog SKC-a.

30443022 10212245555000241 1219538096635248640 n

Ženski akademski hor Studentskog kulturnog centra; Foto: SKC

Nakon književne večeri publika je uživala u jednoj od najnagrađivanijih predstava Akademskog pozorišta SKC-a u protekloj godini  – Mučenici gde su u drugačijem sastavu mladi glumački talenti opravdali poverenje koje im publika godinama ukazuje.

Za kraj večeri Jazz trio PMF je prisutnima poklonio jazz melodije, čime je i program koji su pripremile Nišlije bio završen. U niškom SKC-u kažu da je ovo pokazatelj dobre međusobne saradnje koju studentski kulturni centri i sami studenti u Srbiji imaju, a koja će se svakako i nastaviti u budućnosti.

Ključne reči: kultura , Studentski kulturni centar , skc , dan studenata ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.