Koncert Pesme u suton u Niškom kulturnom centru

Tijana Milenković 2018.
Komentari

Solistički koncert Pesme u suton održaće se 15. maja u Niškom kulturnom centru, a na koncertu će nastupiti Brana Bajović (sopran) i Dragana Đorđević (klavir). Početak koncerta zakazan je za 20 sati.

NKC

Brana Bajović rođena je u Nišu 1991. godine. Osnovne i master akademske studije, na odseku za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu, završila je u klasi prof. dr Aleksandre Ristić. Dobitnica je velikog broja nagrada i priznanja na takmičenjima iz oblasti solo pevanja i kamerne muzike, kako u zemlji,  tako i u inostranstvu. U okviru projekta U susret Milanskom ediktu, učestvovala je u premijernom izvođenju kompozicije Drvo slave, autorke Vere Stojanović 2012. godine u SAD-u sa triom Anima. Nastupala je i na jubilarnom 40. NIMUS-u, kao i na brojnim drugim takmičenjima i festivalima. Brana je članica MOTO (Muzičko opersko teatarske organizacije) iz Beograda, a jedan je i od osnivača kamernog ansambla Naisa, sa kojima ima zapažene rezultate u zemlji, ali i u inostranstvu. Trenutno je zaposlena u Specijalnoj školi sa domom učenika Bubanj, kao nastavnik muzičke kulture.

Dragana Đorđević diplomirala je 1995. godine na klavirskom odseku FMU u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Vukdragović i specijalizirala kamernu muziku 2001. godine u klasi prof. Olivere Đurđević. Članica je mnogih kamernih ansambala, horova i orkestara, a osim brojnih koncerata održanih u našoj zemlji, Dragana je nastupala u Francuskoj, Belgiji, Italiji, Engleskoj, Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Grčkoj, kao i na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Održala je brojne koncerte na raznim festivalima: NIMUS, IHS, Kolarčev podijum kamerne muzike, Jesen na Čukarici, Podijum mladih, Mokranjčevi dani, OKTOH, VOICES, Skopsko leto, Blue Moon festival itd. Učesnica je projekta Nacionalna koncertna sezona 2008, organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i Predsednika Srbije, a trenutno radi kao profesorka na Katedri za kamernu muziku Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ulaznice se mogu kupiti u Niškom kulturnom centru po ceni od 300 dinara, a za đake, studente i penzionere cena ulaznice je 200 dinara.

Ključne reči: koncert , Pesme u suton , Brana Bajović , Dragana Đorđević , niški kulturni centar , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.