Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Šta se krije iza savršenstva na Instagramu?

Tamara Radovanović 2.6.2018. Komentari

Met Spajser je 2017. godine režirao dramu pod nazivom Ingrid ide na Zapad. On nas u svom rediteljskom debiju vodi u svet u kome se samopouzdanje meri popularnošću i brojem lajkova na društvenim mrežama – u ovom slučaju na Instagramu. 

www.variety.com

U centru zbivanja je psihički nestabilna i usamljena devojka Ingrid Torburn, koja nakon smrti majke odlazi u Los Anđeles da započne novi život. Tamo upoznaje trendseterku Tejlor Sloun, koja ima nekoliko miliona pratilaca na Instagramu i postaje opsednuta njom. Njih dve ubrzo postaju prijateljice pa i Ingridina popularnost na ovoj društvenoj mreži naglo raste. Međutim, koliko je Tejlorin savršen život prezentovan putem objava na Instagramu blizak njenom realnom životu? Osim toga što će morati da se reši opsesije, koja polako počinje da ugrožava ovo novopečeno prijateljstvo, Ingrid će morati da se bori i protiv ljubomore, paranoje i poroka, ali i da nauči kako da prizna sebi ko je ona zapravo.

Iako na trenutke deluje lepršavo, ova drama sadrži duboku priču o usamljenosti i negativnim karakteristikama savremenog društva. Takođe, Ingrid Goes West je vešto ispričana priča o mentalno labilnoj osobi, koja svoju sreću traži u fanatičnoj identifikaciji sa svojim uzorima na društvenim mrežama. U fokusu radnje nije samo problem kreiranja lažnog života i obmanjivanja sebe samog, već i ozbiljne posledice psihičke prirode koje to može da izazove. Spajser je na odličan način prikazao i strah od toga da drugi ljudi saznaju da zapravo niste osoba kojom se predstavljate. Osim dramatičnosti, pa i komičnosti u pojedinim delovima, ovo ostvarenje sadrži i elemente trilera pa drži pažnju do samog kraja. Neočekivan i šokantan završetak gledaoce će samo dodatno navesti na razmišljanje. 

kultura,instagram,preporuka filma,ingrid goes west,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.