Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Jesenja Sonata stiže početkom leta

Nađa Vučković 16.6.2018. Komentari

Predstava Jesenja Sonata održaće se 18. juna u Narodnom pozorištu. Početak je u 20 časova.

Foto: Narodno pozorište u Nišu

Koje su posledice pri nedostatku majčinske ljubavi tokom odrastanja? Do kojih razmera doseže samoljublje i da li je to zbog nekih činjenica iz prošlosti gde se sve vrti u krug i prenosi na sledeće generacije? Imamo li svesti i potrebu da otkrijemo ko smo i šta se dešava oko nas? Na ova i mnoga druga pitanja predstava Jesenja sonata daje odgovore. U pitanju je master rad glumice Katarine Jeličić i govori o svetski poznatoj pijanistkinji Šarloti, koja je porodični život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa ćerkom Evom. Poteže bazična pitanja o odrastanju, međuljudskim odnosima unutar porodice, ljubavi, prirodi umetnika i umetnosti života. Preispitujući nekada davno donesene odluke, kroz ovu dramu se ne pitamo da li su one dobre ili loše, već da li smo sposobni da živimo njihove posledice i kako odabir sopstvene slobode utiče na ljude oko nas, posebno na one najbliže.

U predstavi igraju Sanja Krstović u ulozi Šarlote, Katarina Jeličić koja tumači Evu i Lea Jevtić kao Helena. Za režiju je zadužen Dejan CicmilovićJesenja sonata je igrana predstava koja je zapravo nastala 1978. godine i delo je jednog od najznačajnijih filmskih i pozorišnih stvaralaca 20. veka, švedskog reditelja, velikog filmskog umetnika, scenariste, dramatičara i producenta − Ingmara Bergmana

Svi oni koji ne uspeju da dođu do karte za premijeru mogu da sačekaju reprizu predstave u novoj sezoni Narodnog pozorišta.

predstava,narodno pozorište,premijera,kultura,jesenja sonata,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.